Ziua Mondială a Teatrului, la Teatrul de Artă București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-mondiala-a-teatrului-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Pe 27 martie, de la ora 12.30, spectacolul „Iepurele alb” (teatru de păpuşi) se va juca la Teatrul de Artă exclusiv pentru copii şi familii din Ucraina. Intrarea acestora este liberă, iar evenimentul este comunicat în limbile ucraineană şi engleză, pe grupurile de suport şi în centre de zi din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|22 martie 2022

Ne dorim ca de spectacolul „Iepurele alb” să afle cât mai multe familii cu copii, din Ucraina, pe care le așteptăm, cu toată bucuria, pentru a le oferi un mic moment de încântare, într-un limbaj al emoțiilor, universal. Numărul de locuri este limitat (75) iar rezervările prealabile sunt necesare. De aceea – și ne adresăm acum publicului nostru bucureștean – dacă cunoașteți Centre de zi, ori familii care găzduiesc familii din Ucraina, v-am fi recunoscători că le dați de veste. Dacă găzduiți familii din Ucraina care își doresc să vadă spectacolul, contactați-ne!”, este mesajul echipei teatrului.

DETALII ȘI REZERVĂRI

Limba română – tel. 0040.745.259.585, e-mail: [email protected]

Limba ucraineană – tel. 0040.751.889.274

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/688533482340625

În aceeași zi, de la ora 19.00, spectacolul „Oleanna” de David Mamet, cea mai recentă premieră a Teatrului de Artă București, se va juca în scopul strângerii de fonduri pentru refugiați. Toate încasările din vânzarea biletelor vor fi direcționate către Asociația ANAID ai cărei voluntari și traducători întâmpină zi și noapte, în autogările Obor și Filaret, refugiați ucraineni, în majoritate mame cu copii și persoane în vârstă, însoțiți adesea de animalele lor de companie. Le oferă mâncare, ceai cald, cafea, produse de strictă necesitate, cazare și informații despre transport.

BILETELE pentru reprezentația „Oleanna” se găsesc pe mySTAGE și Eventbook.

Le mulțumim din suflet echipelor artistice ale celor două spectacole, Ana Crăciun Lambru, Lavinia Pop Coman (Iepurele alb), Cristiana Luca, Lucian Pavel, Bogdan Budeș (Oleanna), pentru disponibilitate și generozitate, voluntarei noastre, Elena Scaleţchi, pentru traducere și pentru disponibilitatea de a prelua rezervări în limba ucraineană, doamnei Silvia Asandi și îngerilor de la Fundația Romanian Angel Appeal, pentru îndrumare și pentru rapida transmitere a informațiilor pe grupuri de suport și la Centrul de zi Ominis”, au mai transmis reprezentanții Teatrului de Artă.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.