Ziua Porților Deschise 2021 la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-portilor-deschise-2021-la-fundatia-calea-victoriei/

Sâmbătă, 12 iunie, Fundaţia Calea Victoriei organizează Ziua Porţilor Deschise 2021 şi anunţă reînceperea cursurilor la sediul său din inima Bucureştiului!

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

Evenimentul din acest an are loc atât fizic, la sediu, cât și online și le oferă iubitorilor de cultură din București și din alte orașe demouri gratuite pentru cele mai îndrăgite cursurile ale fundației.

Pe lângă cele 15 evenimente gratuite, cursanții sunt așteptați cu surprize și o promoție specială.

Dacă v-a fost dor să vă întâlniți cu oameni pasionați de aceleași subiecte, acum aveți ocazia de a participa în siguranță, fizic, la demo-uri pentru cursuri despre Leadership, Tarot, Branding personal, Istorie interbelică, Astronomie și Vorbire în public.

Ziua Porților Deschise e sărbătorită și în online! Comunitatea iubitorilor de cultură din toată lumea, formată pe parcursul a mai mult de un an de cursuri desfășurate în mediul virtual, poate participa online, pe zoom.us, la demo-uri despre Pictori celebri, Mitologie egipteană, Stima de sine, Scriere creativă, Artă contemporană, Cultură japoneză și Meditație.

Toate demo-urile desfășurate fizic sau online de Ziua Porților Deschise sunt gratuite, ai mai jos lista completă. Înscrierile se fac pe [email protected], menționând numele participantului și al demo-ului ales.

Fiecare participant înscris la un demo de Ziua Porților Deschise va primi la înscriere un VOUCHER de 50 DE LEI, pe care îl va putea folosi la una dintre Școlile de Vară din 2021.

Mai mult! În perioada 9 – 13 iunie 2021 vă puteți bucura de 15% REDUCERE la toate cursurile din programul fundației, desfășurate fizic sau online.

PROGRAM ZIUA PORȚILOR DESCHISE:

11.00

Demo online: Tamara de Lempicka – Pictorița Art deco – cu istoricul Monica Neațu

Demo la sediu: Vacantele Reginei Maria: de la Bran la Balcic – cu istoricul Anita Sterea

Demo la sediu: Strategii de leadership – cu trainerul Alin Comșa

Demo la sediu: Simboluri în Tarot – cu Andreea Lupu

12.00

Demo online: Mitologie Egipteană – Călătoria lui Osiris – cu Cristian Vechiu

Demo online: Construirea stimei de sine – cu Alice Cornea

Demo la sediu: How to be a lady in 2021 – cu Valentina Bălașa Ario

Demo la sediu: Primii pași în Branding personal – cu Dana Tudose Tianu

13.00

Demo online: Exerciții de scriere creativă pornind de la o imagine, un parfum sau o madlenă, precum Proust – cu Andra Samson

Demo online: Statusul artei contemporane. Despre Mircea Cantor (RO) și Damien Hirst (UK) – cu Mihaela Ion

Demo la sediu: Perioada interbelică şi mitul „epocii de aur” – cu istoricul Ionuț Mircea Marcu

14.00

Demo online: Miyazaki și lumile sale magice – cu Alice Teodorescu

Demo online: Exercițiu de meditație – cu Andreea Ionescu

Demo la sediu: Sistemul Solar și Soarele – cu Adrian Șonka

Demo la sediu: Rolul emoțiilor în vorbirea în public – cu Iulia Melinte

Oferta este valabilă pentru orice curs care începe în perioada 9 iunie – 31 august 2021, achitat în intervalul 9-13 iunie. Reducerea se aplică la costul întreg şi nu se cumulează cu alte oferte sau reduceri. Dacă te înscrii la un curs online, cu o zi înainte de data începerii primeşti pe adresa de mail lăsată linkul unde vei putea urmări cursul. Te rugăm, verifică în Spam sau Promoţii primirea mesajului.

Demo-urile și cursurile de la sediul Fundației se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 14 ani ea inspiră prin arte și cultură și susține tinerii talentați.

Instituția a reușit să facă o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, a devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Se mândrește cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele ei și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.