Ziua Porților Deschise 2021 la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-portilor-deschise-2021-la-fundatia-calea-victoriei/

Sâmbătă, 12 iunie, Fundaţia Calea Victoriei organizează Ziua Porţilor Deschise 2021 şi anunţă reînceperea cursurilor la sediul său din inima Bucureştiului!

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

Evenimentul din acest an are loc atât fizic, la sediu, cât și online și le oferă iubitorilor de cultură din București și din alte orașe demouri gratuite pentru cele mai îndrăgite cursurile ale fundației.

Pe lângă cele 15 evenimente gratuite, cursanții sunt așteptați cu surprize și o promoție specială.

Dacă v-a fost dor să vă întâlniți cu oameni pasionați de aceleași subiecte, acum aveți ocazia de a participa în siguranță, fizic, la demo-uri pentru cursuri despre Leadership, Tarot, Branding personal, Istorie interbelică, Astronomie și Vorbire în public.

Ziua Porților Deschise e sărbătorită și în online! Comunitatea iubitorilor de cultură din toată lumea, formată pe parcursul a mai mult de un an de cursuri desfășurate în mediul virtual, poate participa online, pe zoom.us, la demo-uri despre Pictori celebri, Mitologie egipteană, Stima de sine, Scriere creativă, Artă contemporană, Cultură japoneză și Meditație.

Toate demo-urile desfășurate fizic sau online de Ziua Porților Deschise sunt gratuite, ai mai jos lista completă. Înscrierile se fac pe [email protected], menționând numele participantului și al demo-ului ales.

Fiecare participant înscris la un demo de Ziua Porților Deschise va primi la înscriere un VOUCHER de 50 DE LEI, pe care îl va putea folosi la una dintre Școlile de Vară din 2021.

Mai mult! În perioada 9 – 13 iunie 2021 vă puteți bucura de 15% REDUCERE la toate cursurile din programul fundației, desfășurate fizic sau online.

PROGRAM ZIUA PORȚILOR DESCHISE:

11.00

Demo online: Tamara de Lempicka – Pictorița Art deco – cu istoricul Monica Neațu

Demo la sediu: Vacantele Reginei Maria: de la Bran la Balcic – cu istoricul Anita Sterea

Demo la sediu: Strategii de leadership – cu trainerul Alin Comșa

Demo la sediu: Simboluri în Tarot – cu Andreea Lupu

12.00

Demo online: Mitologie Egipteană – Călătoria lui Osiris – cu Cristian Vechiu

Demo online: Construirea stimei de sine – cu Alice Cornea

Demo la sediu: How to be a lady in 2021 – cu Valentina Bălașa Ario

Demo la sediu: Primii pași în Branding personal – cu Dana Tudose Tianu

13.00

Demo online: Exerciții de scriere creativă pornind de la o imagine, un parfum sau o madlenă, precum Proust – cu Andra Samson

Demo online: Statusul artei contemporane. Despre Mircea Cantor (RO) și Damien Hirst (UK) – cu Mihaela Ion

Demo la sediu: Perioada interbelică şi mitul „epocii de aur” – cu istoricul Ionuț Mircea Marcu

14.00

Demo online: Miyazaki și lumile sale magice – cu Alice Teodorescu

Demo online: Exercițiu de meditație – cu Andreea Ionescu

Demo la sediu: Sistemul Solar și Soarele – cu Adrian Șonka

Demo la sediu: Rolul emoțiilor în vorbirea în public – cu Iulia Melinte

Oferta este valabilă pentru orice curs care începe în perioada 9 iunie – 31 august 2021, achitat în intervalul 9-13 iunie. Reducerea se aplică la costul întreg şi nu se cumulează cu alte oferte sau reduceri. Dacă te înscrii la un curs online, cu o zi înainte de data începerii primeşti pe adresa de mail lăsată linkul unde vei putea urmări cursul. Te rugăm, verifică în Spam sau Promoţii primirea mesajului.

Demo-urile și cursurile de la sediul Fundației se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 14 ani ea inspiră prin arte și cultură și susține tinerii talentați.

Instituția a reușit să facă o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, a devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Se mândrește cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele ei și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.