Zmeura de Aur 2014, nominalizări – Lista ruşinii
https://www.ziarulmetropolis.ro/zmeura-de-aur-2014-nominalizari-lista-rusinii/

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler în rolul principal, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2014, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler în rolul principal, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2014, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

Această comedie, un film despre patru prieteni din copilărie care se reîntâlnesc la vârsta adultă, a obţinut încasări de 247 de milioane de dolari pe plan mondial, însă a fost pur şi simplu desfiinţată de criticii de specialitate.

„Grown Ups 2” a fost nominalizată inclusiv la categoriile „cel mai prost film”,”cea mai proastă continuare”, „cea mai proastă distribuţie” şi „cel mai prost scenariu”, informează Mediafax.

Adam Sandler, care a scris scenariul şi a jucat în „Grown Ups 2”, a fost nominalizat la categoria „cel mai prost actor în rol principal”.

Adam Sandler nu este deloc străin de aceste trofee, întrucât anul trecut a primit titlul de cel mai prost actor pentru rolul din comedia „That’s My Boy”.

În 2012, filmul „Jack and Jill” – în care Adam Sandler a interpetat atât rolul masculin principal, cât şi rolul feminin principal – a intrat în istoria premiilor Zmeura de Aur, după ce s-a impus la toate cele 10 categorii la care a fost nominalizat.

Actorul american, în vârstă de 47 de ani, s-a impus în acel an atât la categoria „cel mai prost actor”, cât şi la categoria „cea mai proastă actriţă”.

Celelalte lungmetraje nominalizate la categoria „cel mai prost film al anului” sunt „The Lone Ranger”, „After Earth”, „A Madea Christmas” şi „Movie 43”.

Zmeura de Aur 2014

Naomi Watts, nominalizată la Zmeura de Aur 2014 pentru rolurile din „Movie 43” şi „Diana”

În acest an, cineastul Tyler Perry a fost nominalizat la categoria „cea mai proastă actriţă” pentru rolul din „A Madea Christmas”. El va concura în această categorie cu actriţele Noomi Rapace („Dead Man Down” şi „Passion”), Selena Gomez („Getaway”), Lindsay Lohan („Inappropriate comedy” şi „The Canyons”),

Naomi Watts („Movie 43” şi „Diana”), Halle Berry („Movie 43” şi „The Call”), Jennifer Lopez („Parker”), Gemma Arterton („Runner Runner” şi „Hansel and Gretel: Witch Hunters”), Jurnee Smollett-Bell („Temptation”), Michelle Pfeiffer („The Family”), Saoire Ronan („The Host”) şi Jennifer Hudson („Winnie Mandela”).

Adam Sandler va concura la categoria „cel mai prost actor” cu Keanu Reeves („47 Ronin”), Jaden Smith („After Earth”), Arnold Schwarzenegger („Escape Plan” şi „The Last Stand”), Sylvester Stallone („Grudge Match”, „Bullet to the Head” şi „Escape Plan”), Robert DeNiro („Grudge Match”, „The Big Wedding” şi „The Family”), Jason Statham („Homefront” şi „Parker”), Adrien Brody („Inappropriate comedy”),

Ashton Kutcher („Jobs”), Liam Hemsworth („Paranoia” şi „Love and Honor”), Vince Vaughn („The Internship” şi „Delivery Man”), Owen Wilson („The Internship” şi „Free Birds”), Johnny Depp („The Lone Ranger”) şi Ben Stiller („The Secret Life of Walter Mitty”).

Zmeura de Aur 2014

Premiile Zmeura de Aur valorează câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită.

Aceste premii au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar.

Cea de-a 34-a gală a premiilor Zmeura de Aur va avea loc cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar, pe 1 martie, notează Mediafax.

Printre premianţii Zmeura de Aur de la ediţiile precedente se numără Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proastă actriţă în 2010, pentru „All About Steve”, în acelaşi weeekend în care a luat Oscarul pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.

Foto cu Zmeura de Aur 2014: Adam Sandler şi Naomi Watts – Cinemagia

 

30
/07
/19

S-a stins din viață, la vârsta de 76 de ani. În cei peste 50 de ani de carieră, a interpretat peste 100 de roluri în teatru şi film, roluri prin care a fascinat de fiecare dată publicul spectator. Actrița, care suferea de mai mulți ani de cancer pulmonar, a murit în locuința sa din București.

28
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Este greu de explicat cum un film în care se vorbește atât de mult – intelectuali care discută non-stop despre lumea în schimbare pe care o trăim – poate oferi o vizionare pe alocuri pasionată. Este ceea ce reușește regizorul francez Olivier Assayas în „Vieți duble” (2018).

26
/07
/19

Festivalul Cinemascop a debutat în 2018, în Grădina de vară din Eforie Sud, iar între 1-7 august 2019, această locaţie prinde viaţă din nou, odată cu a doua ediţie. În fiecare zi vor avea loc ateliere de creaţie pentru copii, vor fi realizate picturi murale, o expoziţie foto va putea fi vizitată, iar odată cu ora 21:00 încep proiecţiile de film.

26
/07
/19

De astăzi până duminică (26-28 iulie),  trei zile și trei nopți de soft adventures - asta te așteaptă la SHORTSUP - Marele Picnic Cinematografic. Domeniul Mogoșoaia devine o vacanță cu hamace și filme, frisbee și standup paddle-ing, cea mai lungă masă de picnic și cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

25
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Câștigător al premiului pentru cel mai bun scenariu în competița Festivalului de la Cannes în 2018, „Lazzaro felice” („Lazzaro cel fericit”), scris și regizat de italianca Alice Rohrwacher, ajunge în sfârșit și în cinematografele de la noi. Un film de o tandrețe și de o inventivitate dezarmante.

24
/07
/19

Filmul documentar „Muzica Rănilor de război”, care tratează perioada dinaintea și din timpul Primului Război Mondial și abordează o fațetă mai puțin cunoscută a vieții lui George Enescu, va fi proiectat în cadrul evenimentelor asociate ediției din acest an a Festivalului, în urma unui parteneriat dintre organizatori și Asociaţia pentru Educație și Sănătate Mens Sana, sub egida căreia a fost realizat filmul.

24
/07
/19

CRONICĂ DE CARTE Criticul de film Lucian Maier revine în atenţie cu o carte provocatoare, „Timp şi conştiinţă în cinema”, proaspăt apărută la Editura Eikon. Un titlu ambiţios. Şi o premisă la fel: renunţarea la o analiză exclusiv estetică a cinemaului şi trecerea la o analiză a filmului ca discurs.

23
/07
/19

Producția maghiară „Versuri pocite” (2018), regizată de Gábor Reisz, a câștigat atât trofeul „Răzvan Georgescu” pentru cel mai bun film, cât și premiul publicului în competiția celei de-a șasea ediții a festivalului Ceau, Cinema!, care a avut loc între 18 și 21 iulie la Timișoara și Gottlob. Peste 3.500 de spectatori au luat parte la cele 30 de proiecții și evenimente programate în patru zile de festival.