3400 de persoane au respirat teatru la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/3400-de-persoane-au-respirat-teatru-la-sibiu/

Week-end-ul trecut, la Sibiu, a avut loc a patra ediţie a festivalului ,,25 de ore de teatru non-stop”.

Un articol de Ziarul Metropolis|11 aprilie 2014

„25 de ore de teatru non-stop”. Prea scurt pentru cât poate oferi. Cea de-a patra ediţie a maratonului a luat sfârşit duminică, 6 aprilie, în Oldies Pub. Spectatorii împreună cu trupele participante, organizatorii împreună cu prietenii au petrecut până spre ivirea zorilor.

Peste 3400 de persoane s-au întâlnit la Sibiu având acelaşi scop: de a respira teatru. Şi aşa s-a întâmplat. Sălile au fost arhipline.

Dar cei ce pot defini cel mai bine ce înseamnă acest festival sunt spectatorii şi participanţii. Duminică, 6 aprilie, la înviorarea spirituală, aceştia au fost rugaţi să răspundă printr-un singur cuvânt la întrebarea <<Ce înseamnă pentru tine „25 de ore de teatru non-stop”?>>. Printre răspunsurile primite se regăsesc cuvintele: „experienţă”, „Grivei”, „echipă”, „maraton”, „insomnie”(urmat de cuvântul „exact”), „teatru”, „supersonic”, „noapte”, „poezie”, „prietenie”, „tot”.

IMG_7325

Festivalul a transformat ideea de a merge la teatru într-un fel de a fi, într-o stare cu totul şi cu totul aparte. Orele şi minutele s-au topit abia simţite. Noaptea s-a transformat în zi. „Bună dimineaţa!” se auzea la orice oră. Întreg maratonul a început şi a luat sfârşit ca un vis. Cafelele treceau din mână în mână de la organizator la spectator, de la spectator la actor, de la actor la… organizator.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.

13
/12
/23

Compania de teatru independent Arte-Factum încheie stagiunea „Nocturnalii inside 2023” cu o distopie teatrală despre solitudine, o „colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață și fragmente de istorii personale, un fenomen global acut.