Bookfest Iasi îi reuneşte pe Larry Watts, Herta Müller şi Lucian Boia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-iasi-ii-reuneste-pe-larry-watts-herta-muller-si-lucian-boia/

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iaşi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea ,,Al. I. Cuza”.

Un articol de Andrada Văsii|15 octombrie 2013

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iasi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza”.

La Salonul de Carte Bookfest Iaşi, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri, dar şi cu unii dintre cei mai renumiţi autori ai momentului.

Aproximativ 30.000 de volume îi aşteaptă pe vizitatorii Bookfest Iasi, majoritatea cu reduceri de circa 50% faţă de preţul din librării, aduse de cele mai importante edituri din ţară – Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar şi puternice edituri locale ca Gama, Doxologia şi Adenium.

Bookfest îi aşteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească şi internaţională.

Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine pentru a prezenta ediţia de colecţie a volumului „Capcanele istoriei”, în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universităţii Cuza.

Întâlniri inedite cu autorii, la Bookfest Iasi

Poetul Emil Brumaru îşi va prezenta la Bookfest Iasi volumul „Rezervaţia de îngeri”, iar Ioana Pârvulescu, laureata premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul „Viitorul începe luni”. Profesorul Ştefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universităţii Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său „Privind altfel lumea celor absurde”, proaspăt lansat la editura Humanitas.

Citiţi şi: Îngerii lui Emil Brumaru au venit la Humanitas

La 169 de ani de la naşterea lui Friedrich Nietzsche (15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta la Bookfest Iasi noile apariţii din seria dedicată filosofului: „Ştiinţa voioasă”, „Filozofia în epoca tragică a grecilor” şi „Ecce Homo”. Evenimentul va fi susţinut de George Bondor, asistat de Ştefan Afloroaei, Liviu Antonesei şi Alexandru-Florin Platon.

Bookfest Iasi

Ioana Pârvulescu va prezenta la Bookfest Iasi romanul „Viitorul începe luni”

Istoricul Larry Watts vine la Bookfest Iasi ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi „Cei din urmă vor fi cei dintâi”, apărute la editura Rao.

Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Bookfest Iasi cu volumul „Mareşali ai României”, pe care l-a coordonat şi pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iaşi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări la Bookfest Iasi: „Richter 8.9″, romanul poliţist al lui Andrei Călăraş, şi monografia „Jung. Îndrăgostit de suflet”, de Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea şi ei parte de momente dedicate lor la Bookfest Iasi, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici şi lansarea colecţiei „Cărţile Copilăriei”.

De asemenea, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi aşteaptă pe cei interesaţi să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaţionale, precum „Poligamy” (2009, comedie, Ungaria), „Examenul” (2011, dramă, Ungaria) şi „Ungaria sălbatică” (2011, documentar, Ungaria).

Info:

Intrarea în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele care vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10.00 şi 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Iasi se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi (FILIT).

Foto credit: Wikipedia şi Giani Oprina, scriitori prezenţi la Bookfest Iasi

 

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.

12
/06
/18

Cartea „Pădurea întunecată”, scrisă de Nicole Krauss, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în anul 2018 (traducere din limba engleză și note de Luana Schidu).

08
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Roma antică a rămas mereu tributară culturii grecești. Opera lui Seneca, născut cu cinci ani înainte de era noastră, o dovedește din plin. Născut la Cordoba (Spania) într-o familie din nobilimea provincială (tatăl său scrisese un prețios tratat de oratorie) și educat la Roma, el s-a dedicat în primul rând filosofiei, adoptând stilul de viață excesiv de sobru al stoicilor.

07
/06
/18

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România şi le punem la luptă faţă în faţă. Cel care va câştiga confruntarea va fi declarat cartea lunii...

05
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT O matrice spirituală deosebită de a europenilor face ca lumea indiană, acel conglomerat unde se vorbesc 15 grupe de limbi, cu literatură și tradiții culturale proprii, să surprindă în permanență, să intereseze prin uimitoarea diversitate și în același timp prin coeziunea extraordinară.

04
/06
/18

METROPOLIS SPECIAL După ce a cucerit planeta cu „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” (Polirom, 2017), istoricul israelian Yuval Noah Harari și-a îndreptat privirea spre ce va urma. „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului” (Polirom, 2018) este o incursiune în lumea imaginară a ceea ce ar putea fi.

01
/06
/18

“În primii ani de viață am locuit într-o cămăruță, împreună cu părinții mei, care abia se căsătoriseră, cu un an în urmă, erau niște oameni foarte tineri. Și în acea cameră de câțiva metri pătrați se desfășura toată viața noastră, toată viața familiei. Era ciment pe jos, era un pat în care dormeam toți trei. și pe marginea căruia, mama, ținându-mă în brațe, îmi citea. E prima mea amintire. (...)”, mărturisea Mircea Cărtărescu, într-un interviu pentru emisiunea DIGICULT. Născut într-o zi de 1 iunie, la fel ca și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, Mircea Cărtărescu împlinește, astăzi, 62 de ani.

30
/05
/18

METROPOLIS SPECIAL 7 destinații din romanele momentului – din New York până la Tōkyō, din Bogotá la Calcutta, din Tripoli până în Sicilia și de acolo la Ierusalim...

29
/05
/18

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a, va avea loc între 30 mai şi 3 iunie, într-un nou spaţiu de la Romexpo, Pavilionul B2, unde Statele Unite reprezintă ţara invitată de onoare.