Oidip-ul lui Purcărete îl readuce pe scenă pe Constantin Chiriac
https://www.ziarulmetropolis.ro/oidip-ul-lui-purcarete-il-readuce-pe-scena-pe-constantin-chiriac/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în luna mai 24 de reprezentaţii ce vor aduce în faţa publicului 2215 minute de spectacol.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2014

Repertoriul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu se va îmbogăţi în luna mai cu un nou spectacol, „Oidip” care marchează reîntoarcerea regizorului Silviu Purcărete la tragedia antică grecească, după mai bine de 16 ani și îl aduce pe scenă, în rolul principal, pe directorul Teatrului Naţional din Sibiu, actorul Constantin Chiriac.Oidip

Spectacolul este prezentat în avanpremieră, urmând ca premiera oficială să aibă loc în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Scenariul spectacolului a fost creat de Silviu Purcărete după tragediile lui Sofocle: „Oedip la Colonos” și „Oedip Rege”.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu a fost concepută şi ca un proiect de cercetare și se bucură de o traducere nouă din greaca veche a celor două piese. Din distribuţia spectacolului mai fac parte actorii Ofelia Popii, Diana Văcaru Lazăr, Diana Fufezan, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Ioan Paraschiv, Eduard Pătraşcu, Pali Vecsei, Emoke Boldizsar, Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Cristina Ragos.

Proiectul de scenografie pentru acest spectacol poartă semnătura lui Dragoș Buhagiar, iar coloana sonoră este o creaţie originală a directorului muzical de la Disneyland Paris, compozitorul Vasile Șirli.

Oidip – reprezentaţii

Cele trei reprezentaţii programate în avanpremieră vor avea loc pe datele de 7, 8 și 22 mai, de la orele 19:00, la sala Teatrului Naţional din Sibiu.

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează, de asemenea, în luna mai, patru reprezentaţii speciale pentru mega-producţia „Faust” a lui Silviu Purcărete.

Spectacolul se va juca la Hala Balanţa în datele de 9, 10, 18 și 23 mai, de la orele 20:00. Programul de spectacole complet poate fi consultat aici

Foto cu Oidip , Faust şi Constantin Chiriac – TNRS

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.