Radu Beligan le face un mare cadou spectatorilor, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-le-face-un-mare-cadou-spectatorilor-la-teatrul-metropolis/

Deoarece cererea de bilete este foarte mare, Teatrul Metropolis a decis să renunţe la sistemul de rezervări telefonice pentru „Lecţia de violoncel“, acordând prioritate la cumpărare doar spectatorilor care achiziţionează bilete online, cu cardul, sau direct de la casa de bilete.

Un articol de Ziarul Metropolis|2 martie 2014

Deoarece cererea de bilete este foarte mare, Teatrul Metropolis a decis ca de la următoarele reprogramări să renunţe la sistemul de rezervări telefonice pentru „Lecţia de violoncel“, acordând prioritate la cumpărare doar spectatorilor care achiziţionează bilete online, cu cardul, sau direct de la casa de bilete de pe strada Mihai Eminescu nr. 89. Aşadar, dacă vreţi să cumpăraţi bilete la acest spectacol, o puteţi face direct de la casa de bilete de la Teatrul Metropolis sau de pe site-ul www.teatrulmetropolis.ro. Nu vor mai putea fi făcute rezervări telefonice la „Lecţia de violoncel“!

Pentru că interesul pentru spectacolele Teatrului Metropolis este imens, directorul George Ivaşcu a decis să programeze în regim de cinematograf multe dintre producţiile instituţiei de pe Strada Mihai Eminescu nr. 89. Nu de puţine ori, spectacole precum „Gaiţele“, „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“, „Tartuffe sau Impostorul“ sau „Tarelkin“ s-au jucat de două ori în aceeaşi zi sau chiar de trei ori, cu casa închisă, aşa cum se întâmplă la cinema. „Lecţia de violoncel“ este primul spectacol din această serie, unde nu se vor mai putea face rezervări telefonice.

Sesizând dorinţa spectatorilor, şi Radu Beligan va intra în „jocul“ cerut de public şi va urca pe scenă de două ori într-o singură zi, în trei zile diferite, în „Lecţia de violoncel“, la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Maestrul a luat această decizie pentru a întâmpina cererea foarte mare de bilete la spectacolul regizat de Felix Alexa.

Interesul spectatorilor pentru „Lecţia de violoncel“ este inepuizabil. Dovadă stă şi faptul că biletele se epuizează aproape instantaneu, indiferent de numărul reprezentaţiilor programate. Radu Beligan va juca, aşadar, de două ori într-o zi, sâmbătă, 8 martie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, duminică, 9 martie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, luni, 10 martie, de la ora 17.00 şi de la ora 20.00 şi marţi, 11 martie, ora 19.00. Toate reprezentaţiile vor avea loc cu casa închisă.

Alături de el, în spectacolul după piesa Monei Radu urcă pe scenă actorii Marius Manole, Lamia Beligan, Tania Popa/Rodica Ionescu.

Lectia de violoncel

Radu Beligan şi Lamia Beligan, în spectacolul „Lecţia de violoncel“, de la Teatrul Metropolis

„Suntem foarte fericiţi că maestrul Radu Beligan a acceptat să joace de două ori într-o singură zi, pe scena Teatrului Metropolis. Atent la dorinţele spectatorilor care vor să-l vadă în «Lecţia de violoncel», maestrul a decis să ofere acest mare dar, pe care numai un actor care îşi iubeşte publicul îl poate face.

La 95 de ani, Radu Beligan are vitalitate şi înţelepciune. Vitalitate, pentru că nu e deloc uşor să duci un rol principal, timp de două ore, de două ori în aceeaşi zi. Înţelepciune, pentru că maestrul nu vrea să audă că spectatorii ar fi nefericiţi. Îi mulţumim din suflet pentru asta!“, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, pentru Ziarul Metropolis.

Citiţi şi: Lectia de violoncel, lecţia de teatru a lui Radu Beligan

Foto: Teatrul Metropolis

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.

06
/09
/17

Între 7 și 10 septembrie, trăim într-un oraș al dansului, datorită Bucharest International Dance Film Festival, care ne propune cele mai atrăgătoare filme de dans ale momentului. Despre provocările unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului ajuns la a treia ediție.

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).