VIDEO Tom Hanks va juca în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“ de Dan Brown
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tom-hanks-va-juca-in-adaptarea-cinematografica-a-romanului-inferno-de-dan-brown/

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, care va fi regizată de Ron Howard.

Un articol de Andrada Văsii|18 iulie 2013

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, care va fi regizată de Ron Howard.

Tom Hanks a interpretat rolul principal în ecranizările a două dintre romanele scrise de Dan Brown, „Codul lui Da Vinci” şi „Îngeri şi Demoni”, ambele regizate de Ron Howard. Noul film, „Inferno”, va fi produs de studiourile Sony şi va fi lansat pe 18 decembrie 2015.

Un regizor care nu a dorit să regizeze

„Inferno”, publicat în luna mai, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Cartea va apărea în luna august şi în româneşte, la Editura Rao.

Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, „The Lost Symbol”, însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a intrat „pe linie moartă“.

În schimb, Tom Hanks şi Ron Howard au acceptat să se implice în proiectul cinematografic „Inferno”. Scenariul filmului va fi scris de David Koepp, scenaristul care a adaptat pentru marele ecran „Îngeri şi demoni”.

Profesorul investighează în Europa

Romanul „Inferno” prezintă noile aventuri ale personajului Robert Langdon, celebrul profesor de la Harvard, prins în mijlocul unei investigaţii întortocheate în inima Europei. Acesta este atras într-o lume preocupată de una dintre cele mai misterioase şi trainice opere literare. Romanul descrie evenimente petrecute în Florenţa secolului al XIV-lea şi are la bază „Infernul”, partea poetică din „Divina Comedie”, scrisă de Dante Alighieri între 1307 şi 1321.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului „Codul lui Da Vinci” şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului „Îngeri şi Demoni” – ambele scrise de Dan Brown – au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

Foto credit: Cinemagia

20
/04
/17

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producția a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secțiunii „Berlinale Special Series”.

20
/04
/17

Ultima zi, cel mai recent lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, va fi lansat în cinematografele românești în 12 mai, distribuit de Independența Film. După ce a fost prezentat în avanpremieră internațională la TIFF 2016, unde a primit Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj românesc, Ultima zi va închide anul acesta Festivalul Filmului European, în 11 mai.

18
/04
/17

INTERVIU Am stat de vorbă cu cineastul și profesorul universitar Copel Moscu, inițiatorul și directorul Cinepolitica, despre ce înseamnă un film politic, despre rolul unui astfel de festival și despre atracțiile noii ediții, care începe joi, la București, cu ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”.

18
/04
/17

Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Veneția vin la Audience Award Film Festival, unde „Insyriated” și „Perfetti Sconosciuti” vor avea proiecții în premieră.

17
/04
/17

Un interviu cu tânărul regizor Tudor Cristian Jurgiu despre debutul său, „Câinele japonez” (2013), disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub. Povestea unui bătrân singur, Costache (Victor Rebengiuc), şi a reîntâlnirii cu fiul său, Ticu (Şerban Pavlu).

14
/04
/17

Optsprezece filme au fost selectate în această etapă în competiția Festivalului de la Cannes (17 - 28 mai), între care ''Happy End'', al austriacului Michael Haneke, "The Beguiled", al regizoarei americane Sofia Coppola, ''Rodin'', al francezului Jacques Doillon și "L'Amant double'' de asemenea al francezului François Ozon.

14
/04
/17

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va onora serialele de televiziune, odată cu prezentarea integrală a celui de-al doilea sezon al show-ului TV ”Top Of The Lake”, regizat de Jane Campion, şi a primelor două episoade din cel de-al treilea sezon din ”Twin Peaks”, de David Lynch

13
/04
/17

Britanicii de la Public Service Broadcasting și show-ul lor spectaculos cu imagini de arhivă, cine-concerte pe filme de Buster Keaton și animații din anii 30-50, concerte în spații inedite – Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine, între 2 și 11 iunie 2017, cu o selecție puternică de muzică, pe lângă cea de filme.

13
/04
/17

„Café Society”, cel mai recent film al lui Woody Allen care a inaugurat Festivalul de la Cannes din 2016, va fi proiectat în premieră absolută în România în deschiderea celei de-a doua ediții a festivalului Audience Award Film Festival, vineri, 21 aprilie, de la ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului.

13
/04
/17

Ultimul trailer pentru "Thor: Ragnarok" are cele mai multe vizualizări în 24 de ore din istoria Disney - 136 de milioane de vizualizări în doar 24 de ore. Acesta a devenit, astfel, nu numai cel mai urmărit "teaser" difuzat vreodată de Marvel, ci și cel mai vizionat trailer lansat vreodată de Disney prin intermediul tuturor diviziilor sale, din care mai fac parte Pixar și Star Wars.

10
/04
/17

Sputnik și Compania de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK) aduc la București Fotocronici din Siria. „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci și nouă de lucrări ale fotografilor corespondenți la fața locului ai Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK).

06
/04
/17

INTERVIU Alexandra Balteanu este născută în 1982, în România, iar din 2003 locuiește în Germania, unde studiază regia la prestigioasa Academie Germană de Film şi Televiziune din Berlin (DFFB). Primul său lungmetraj, excelentul „Vânătoare”, a fost prezentat în toamnă la Festivalul de la San Sebastian.