Și caii se împușcă, nu-i așa? – cea mai recentă producție a Teatrului Național Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c8%99i-caii-se-%c3%aempu%c8%99c%c4%83-nu-i-a%c8%99a-cea-mai-recent%c4%83-produc%c8%9bie-a-teatrului-na%c8%9bional-timi%c8%99oara/

La Teatrul Naţional din Timişoara, 2020 aduce publicului joi, 9 ianuarie, de la ora 19, la Sala 2, reprezentaţia celei mai recente producţii a instituţiei, Și caii se împuşcă, nu-i aşa?, un scenariu de Mihaela Lichiardopol, după romanul lui Horace McCoy.

Un articol de Petre Ivan|9 ianuarie 2020

Și caii se împușcă, nu-i așa? este o reflecție matură și sensibilă asupra unei lumi pe care, la începutul secolului XX, Charlie Chaplin o ilustra comic și amar, deopotrivă, în filmul Modern Times. Triste povești despre o Ea și un El cu emoțiile și reflexele tocite într-un maraton de dans, Și caii se împușcă, nu-i așa? a cunoscut celebritatea după ecranizarea cu Jane Fonda și Michael Sarrazin în rolurile principale. De o actualitate zguduitoare, spectracolul este o poveste a întâlnirii omului cu sine și cu celălalt în momentele de alienare, o poveste despre definirea constantă a granițelor umanului.

Regia spectacolului îi aparține Mihaelei Lichiardopol, scenografia este semnată de Geta Medinski, iar coregrafia – de Baczó Tünde; light designul fiind conceput de Florian Putere. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Cătălin Ursu, Alina Ilea, Bogdan Spiridon, Ana Maria Cojocaru, Ionuț Iova, Iuliana Crăescu, Constantin Tovarnițchi, Roberta Popa Ionescu, Cristian Szekeres, Luminița Tulgara, Raul Lăzărescu, Daniela Bostan, Alexandru Pîntea, Laura Avarvari, Alecu Reus, Mălina Petre, Ana Maria Pandele Andone și Flavius Retea.

Biletele pot fi achiziționate de la agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), de marți până duminică, între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.