​TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună, in București
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%8btiff-unlimited-filme-si-muzica-sub-clar-de-luna-in-bucuresti/

După TIFF 2019, continuăm experienţa de festival atât on-line pe TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, accesibilă pe unlimited.tiff.ro, cât şi off-line, în cadrul evenimentului TIFF Unlimited – filme şi muzică sub clar de lună, care va avea loc în week-end-ul 21 – 23 iunie la Verde Stop Arena din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|18 iunie 2019

Timp de trei zile, de la ora 20.00, amatorii de proiecții cinematografice în aer liber sunt așteptați la Verde Stop Arena (Barbu Văcărescu 162 – 164), București, cu o selecție inedită de filme din programul TIFF 2019, producții premiate la marile festivaluri internaționale, filme nelansate sau care încă rulează în cinema, precedate de concerte ale unora dintre cele mai emblematice formații de alternative românesc: The Mono Jacks (vineri), Dimitri’s Bats, Robin and The Backstabbers (sâmbătă) și Byron (duminică).

În programul evenimentului vor putea fi văzute filme ce au atras atenția la TIFF 2019, cum sunt Generația Woodstock (Woodstock: Three Days that Defined a Generation), care a beneficiat de o proiecție unică în cadrul festivalului și care, momentan, este cel mai vizionat film din cele 50 de titluri disponibile pe unlimited.tiff.ro, Parking, cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, p

rezentat în deschiderea TIFF.18, despre un poet român emigrat ilegal în Spania, sau thrillerul politic Jocuri de putere (El reino) al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, din filmografia căruia puteți vedea Stockholm pe TIFF Unlimited.

Din competiția festivalului, la TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună spectatorii vor putea vedea Un om fidel (L’homme fidèle), câștigător al Premiului Special al Juriului, ce îi are în rolurile principale pe Louis Garrel, Laetitia Casta și Lily-Rose Depp – distribuit în România de Independența Film, în cinema din 20 septembrie – și Fără sfârșit (Sin fin), o poveste de dragoste în cheie SF, de la Cesar și José Esteban Alenda, în care protagonistul călătorește în timp pentru a repara greșeala cu consecințe tragice din trecut.

TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună se va încheia duminică seara cu proiecția documentarului Diego Maradona, realizat de Asif Kapadia despre legendarul fotbalist argentinian, film ce a avut premiera în această primăvară la Cannes.

Mai multe detalii, aici.

Bilete disponibile pe Eventbook.

TIFF Unlimited, platforma de streaming online a Festivalul Internațional de Film Transilvania ce continuă online experiența de festival, numără deja peste 1,400 de abonați și are, pentru moment, un catalog de 50 de titluri, disponibile doar pe teritoriul României.

Platforma TIFF Unlimited oferă acces, oricând și oriunde, doar pe teritoriul României, la filme din toată lumea, conținutul fiind dinamic, cu filme noi la fiecare două săptămâni.

Prețul unui abonament lunar la serviciul TIFF Unlimited este de 5 Euro + TVA, iar de marți, 17 iunie, cinefilii mai pot opta în platformă și pentru abonamentul de 12 luni, al cărui cost este de 65 de Euro (TVA inclus), la care se adaugă și o lună de acces gratuit la filmele din platformă. Toți abonații TIFF Unlimited vor beneficia de gratuitate timp de o săptămână, după ce și-au făcut un cont pe site-ul unlimited.tiff.ro.

Din dorința de a oferi cele mai bune servicii abonaților TIFF Unlimited, cât și la cererea publicului, TIFF Unlimited va renunța momentan la abonamentele pe 3 și 6 luni, cele achiziționate deja rămânând valabile până la expirarea lor.

Foto: TIFF Unlimited – unlimited.tiff.ro

 

 

10
/01
/22

CRONICĂ DE FILM Miza celor mai multe filme de epocă, bazate în general pe romane, este de a crea un conflict între moravurile vremii şi secrete intime care, dacă ar fi dezvăluite, ar fi condamnate public.

07
/01
/22

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de 25 de ani filme independente de referință, premiate sau prezentate la marile festivaluri de film, anunță titlurile care vor fi lansate în cinema în primăvara anului 2022.

28
/12
/21

Anul 2021 a fost unul foarte bun pentru cinematografia română pe plan internaţional - nominalizări sau premii la mari festivaluri şi gale. Dar şi 2022 ne-ar putea oferi mai multe surprize plăcute. Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai aşteptate filme româneşti ale noului an.

27
/12
/21

Între educație și comunitate punem semnul egal din perspectiva viitorului. „MARTORUL 1”, filmul documentar care prezintă o Românie aflată în luptă continuă pentru accesul la educație și viitor, o Românie mai puțin vizibilă care ajută copiii să-și împlinească visurile, loviți de realitatea sărăciei, va putea fi vizionat în premieră națională pe Digi Life, în data de 30 decembrie, începând cu ora 22:00.

27
/12
/21

Nominalizat la Palme d'Or 2021, cel mai nou film al cineastului italian Nanni Moretti, ajunge pe marile ecrane din România din 7 ianuarie, distribuit de Independența Film. „Trei etaje”/ „Tre piani” urmărește viețile a trei familii care locuiesc în aceeași clădire și ale căror povești se intersectează într-un mod tulburător, cu urmări nefaste pentru toată lumea.

21
/12
/21

Deşi 2021 a fost un an al revenirii, iar festivalurile au avut de unde alege, m-am oprit doar la cinci filme pentru topul de final. Trei de la Cannes, care a avut o ediţie foarte bună, în ciuda unui Palme d`Or discutabil, unul de la Berlin, care se întâmplă să fie şi românesc, şi un altul recuperat din 2020.

20
/12
/21

Voluntar la orice vârstă nu este doar o idee, ci un mod de existență pentru mulți semeni de-ai noștri care îmbracă această vocație. Documentarul „Martorul 78”, care prezintă o serie de interviuri energizante și antrenante despre viața de voluntar în comunitățile vulnerabile din România, evidențiind și configurația unui model de dezvoltare civică prin pasiune, dragoste și nu în ultimul rând, curaj, va putea fi vizionat în premieră națională pe Digi Life, în data de 23 decembrie, de la ora 22:00.

08
/12
/21

Întâmplarea a făcut să revăd recent într-un cinematograf din Palermo, la un cineclub şi în versiune originală, adică vorbit în engleză, nu dublat în italiană, „Sunset Boulevard”, clasicul film noir din 1950 al lui Billy Wilder.

08
/12
/21

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude, premiat cu Ursul de Aur la Berlinala de anul acesta și propus de România pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional” a galei Oscar 2022, este considerat de criticii străini favorit pentru selecția la premiile acordate de Academia Americană de Film.