​TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună, in București
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%8btiff-unlimited-filme-si-muzica-sub-clar-de-luna-in-bucuresti/

După TIFF 2019, continuăm experienţa de festival atât on-line pe TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, accesibilă pe unlimited.tiff.ro, cât şi off-line, în cadrul evenimentului TIFF Unlimited – filme şi muzică sub clar de lună, care va avea loc în week-end-ul 21 – 23 iunie la Verde Stop Arena din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|18 iunie 2019

Timp de trei zile, de la ora 20.00, amatorii de proiecții cinematografice în aer liber sunt așteptați la Verde Stop Arena (Barbu Văcărescu 162 – 164), București, cu o selecție inedită de filme din programul TIFF 2019, producții premiate la marile festivaluri internaționale, filme nelansate sau care încă rulează în cinema, precedate de concerte ale unora dintre cele mai emblematice formații de alternative românesc: The Mono Jacks (vineri), Dimitri’s Bats, Robin and The Backstabbers (sâmbătă) și Byron (duminică).

În programul evenimentului vor putea fi văzute filme ce au atras atenția la TIFF 2019, cum sunt Generația Woodstock (Woodstock: Three Days that Defined a Generation), care a beneficiat de o proiecție unică în cadrul festivalului și care, momentan, este cel mai vizionat film din cele 50 de titluri disponibile pe unlimited.tiff.ro, Parking, cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, p

rezentat în deschiderea TIFF.18, despre un poet român emigrat ilegal în Spania, sau thrillerul politic Jocuri de putere (El reino) al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, din filmografia căruia puteți vedea Stockholm pe TIFF Unlimited.

Din competiția festivalului, la TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună spectatorii vor putea vedea Un om fidel (L’homme fidèle), câștigător al Premiului Special al Juriului, ce îi are în rolurile principale pe Louis Garrel, Laetitia Casta și Lily-Rose Depp – distribuit în România de Independența Film, în cinema din 20 septembrie – și Fără sfârșit (Sin fin), o poveste de dragoste în cheie SF, de la Cesar și José Esteban Alenda, în care protagonistul călătorește în timp pentru a repara greșeala cu consecințe tragice din trecut.

TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună se va încheia duminică seara cu proiecția documentarului Diego Maradona, realizat de Asif Kapadia despre legendarul fotbalist argentinian, film ce a avut premiera în această primăvară la Cannes.

Mai multe detalii, aici.

Bilete disponibile pe Eventbook.

TIFF Unlimited, platforma de streaming online a Festivalul Internațional de Film Transilvania ce continuă online experiența de festival, numără deja peste 1,400 de abonați și are, pentru moment, un catalog de 50 de titluri, disponibile doar pe teritoriul României.

Platforma TIFF Unlimited oferă acces, oricând și oriunde, doar pe teritoriul României, la filme din toată lumea, conținutul fiind dinamic, cu filme noi la fiecare două săptămâni.

Prețul unui abonament lunar la serviciul TIFF Unlimited este de 5 Euro + TVA, iar de marți, 17 iunie, cinefilii mai pot opta în platformă și pentru abonamentul de 12 luni, al cărui cost este de 65 de Euro (TVA inclus), la care se adaugă și o lună de acces gratuit la filmele din platformă. Toți abonații TIFF Unlimited vor beneficia de gratuitate timp de o săptămână, după ce și-au făcut un cont pe site-ul unlimited.tiff.ro.

Din dorința de a oferi cele mai bune servicii abonaților TIFF Unlimited, cât și la cererea publicului, TIFF Unlimited va renunța momentan la abonamentele pe 3 și 6 luni, cele achiziționate deja rămânând valabile până la expirarea lor.

Foto: TIFF Unlimited – unlimited.tiff.ro

 

 

05
/02
/21

CARTE DE CINEMA În 2020 s-au implinit 100 de ani de la premiera primului film românesc de animaţie. Prilej pentru apariţia unui volum care analizează evoluţia acestui gen pe parcursul unui secol, „Istoria filmului românesc de animaţie – 1920-2020”, scris de criticul Dana Duma.

02
/02
/21

Film O'Clock International Festival a apărut ca un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema, ce își propune să fie mai mult decât un festival de film – o adevărată mișcare culturală ce folosește ca mijloace meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică.

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.