„Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“, de Bogdan Șerban-Iancu, la editura Corint
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9eultimele-convorbiri-cu-regele-mihai-i%e2%80%9c-de-bogdan-%c8%99erban-iancu-la-editura-corint/

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaţilor de istorie, dar şi celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă şi bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, Bucureşti), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2019

La doi ani de la dispariția regelui, apare în colecția Corint Istorie Autori Români un document istoric, sub forma unui interviu cu Regele Mihai propus de jurnalistul Bogdan Șerban-Iancu, în care regele oferă informații inedite despre colecția sa de jeepuri, pasiunea sa pentru avioane, vacanțele petrecute în afara țării, obiceiurile Familiei Regale de la castelul Săvârșin și relația sa specială cu armata română.

La eveniment participă:

  • Liviu Mihaiu
  • Ion M. Ioniță
  • Bogdan Șerban-Iancu

„Acest ultim volum de dialoguri întregește, sper, portretul ultimului Rege, ultimului Mareșal, ultimului mare om de stat al României. Citiți-l! La final, adresați-i, vă rog, o rugăciune de mulțumire. El s-a rugat zilnic pentru Țară.”  Bogdan Șerban-Iancu

„Românii sunt totuși ai mei, [România] este țara mea. Cu toate defectele lor, tot țin la ei. Și asta mă doare foarte tare în suflet: când văd aceste mentalități care au fost schimbate. Dumnezeu știe că sunt altfel, dar asta nu înseamnă că așa trebuie să fie. Cu toate dificultățile astea, eu iubesc Țara Românească.” Regele Mihai I

„În interviurile acestei cărți descoperim omul din spatele efigiei, cu vorbele și tăcerile lui, cu emoțiile conținute sau vizibile, cu detaliile întotdeauna expresive ale tabloului de ansamblu. În interviurile sale, Bogdan Șerban-Iancu are răbdare, dă dovadă de multă și necesară delicatețe și politețe. Dar, sesizând momentul potrivit, pune mereu și întrebările oarecum de neformulat în condiții normale, atunci când te înclini în fața Suveranului. El stârnește astfel răspunsuri sincere, de o mișcătoare spontaneitate. Recomand cu încredere această carte de discuții normale între Regele etern, surprins în ipostazele normalității neîncropite, și cronicarul zilei, priceput și de bună-credință.” Emil Hurezeanu

21
/01
/15

Critici de la cele mai mari publicaţii, dar şi de la site-uri specializate din domeniul cărţilor şi al editurilor, au votat cele mai bune cărţi ale secolului 21 publicate în limba engleză, pentru un top realizat de BBC Culture.

20
/01
/15

Editura Humanitas Multimedia a lansat audiobook-ul „Jurnalul Annei Frank", în lectura actriței Ana Ularu. Unul dintre cele mai celebre jurnale din lume, textul scris de tânăra Anne Frank a devenit materie de studiu în multe școli și a avut parte de numeroase adaptări teatrale și cinematografice.

17
/01
/15

Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă șapte ani de existență. Alături de lectorii fundației, cursanții au descoperit lumi fabuloase, s-au delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice și s-au bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni speciali, printre care: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.

14
/01
/15

Ca în fiecare an, de 15 ianuarie, Televiziunea Română oferă telespectatorilor momente speciale dedicate marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Filme documentare, emisiuni de reportaje, momente poetice sau dezbateri culturale despre viaţa şi opera “Luceafărului poeziei româneşti” se regăsesc în programele de miercuri la TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online pe portalul TVR+.

13
/01
/15

Joi, 15 ianuarie, de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti Verona, va avea loc o audiţie specială Tudor Vianu. În cadrul evenimentului organizat de Editura Casa Radio se va consuma şi o dezbatere despre importanţa personalităţii lui Vianu pentru cultura română, pornind de la dublul CD, Tudor Vianu, Cum se scrie o carte. Conferinţe radiofonice, recent apărut la Editura Casa Radio, în Colecţia „Lecturi pe întuneric”.

12
/01
/15

Scriitorul brazilian Paulo Coelho şi soţia sa, artista Christina Oiticica, au anunţat că vor înfiinţa o fundaţie, pe care o vor inaugura în curând la Geneva, în Elveţia, alături de un muzeu virtual, a dezvăluit duminică săptămânalul Epoca.

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.