10 motive să nu ratați la TVR vizita Papei Francisc în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-motive-sa-urmaresti-la-tvr-vizita-papei-francisc-in-romania/

În calitate de broadcaster oficial – producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc – TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2019

Iată 10 motive pentru care merită să urmăriți vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la TVR:

1.       TVR va acoperi evenimentul prin imagini transmise la cele mai înalte standarde de calitate şi prin informaţii relevantedespre semnificaţia şi desfăşurarea fiecărui punct al vizitei. Vor fi secvenţe ale vizitei filmate cu nu mai puţin de 17 camere de televiziune (prin comparaţie, transmisiunea unui meci de fotbal de cupă europeană se realizează cu minim 12 camere TV).

2.      40 de camere TV vor asigura transmisia vizitei din Bucureşti a Sanctităţii Sale, pentru ca telespectatorii să poată fi în mijlocul evenimentelor în fiecare moment – sosirea în capitală, primirea oficială şi întâlnirile de la Palatul Cotroceni, întâlnirea cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, apoi Sf. Liturghie oficiată în catedrala Sf. Iosif şi binecuvântarea credincioşilor aflaţi în centrul Bucureştiului

3.      TVR are experienţa exclusivă în transmiterea unor evenimente istorice. TVR a transmis vizita Papei Ioan Paul al II-lea, vizita preşedintelui american George W. Bush (2002), funeraliile Regelui Mihai (decembrie 2017), summit-ul de la Sibiu (mai 2019), dar şi alte mari evenimente sportive, muzicale şi religioase. Pentru vizita Papei Francisc în România, TVR asigură semnal gratuit (clean feed) pentru televiziuni din întreaga lume, inclusiv semnalul-audio video pentru toate televiziunile comerciale din România;

4.      Resurse tehnice şi umane impresionante, pe măsura importanţei evenimentului. 105 camere de transmisiuni live, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 care de transmisiuni live, 15 DSNG şi aproape 1.000 de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale şi ecumenice a Papei Francisc, desfăşurate în Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj;

5.      Peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România;

6.      TVR are un mini studio special de ştiri la Vatican. De la începutul acestei săptămâni, corespondenţii TVR țin publicul român la curent cu toate pregătirile pentru vizita pe care Papa Francisc urmează să o facă în România. Jurnalişti specializaţi în conţinut cultural-religios, cu experienţă de 25 ani în TVR, vor clarifica şi explica, în programele şi transmisiunile speciale, fiecare moment al vizitei Suveranului Pontif.

7.      Informaţii inedite, din culisele vizitei sunt tot la TVR: veți putea urmări imagini din interiorul avionului papal şi vei vedea cum arată reşedinţa în care va locui Sfântul Părinte în fiecare zi a şederii sale în România. Transmisiunile directe din zilele vizitei vor fi completate şi de scurte filme de interes, din care vei afla cum se roagă Papa Francisc, seara, cum se desfăşoară o zi obişnuită pentru Papă, ce autoturisme are Papa Francisc şi de ce are atât de multe tricouri de fotbal pentru viitoarea Cupă Mondială.

8.      Doi reporteri ai TVR vor fi pas cu pas în apropierea Suveranului Pontif pe parcursul vizitei, începând de la Roma şi până la întoarcerea la Vatican. După zborul de întoarcere la Vatican, vor oferi primele impresii ale Sfântului Părinte despre vizita în România.

9.      Papa Francisc se va adresa pentru prima dată românilor la TVR, mesajul Său fiind transmis simultan de televiziuni din alte ţări.

10.  TVR asigură subtitrare în direct, ori de câte ori se vorbeşte într-o limbă străină pentru toate transmisiunile directe ocazionate de vizita papei.

Foto: Papa Francisc – Vatican News

11
/05
/22

Ajuns la a 9-a ediție, Art Safari va expune lucrări de artă valoroase de Picasso, Dali, dar și artă de patrimoniu semnată de Theodor Aman. Tot în cadrul acestei ediții, publicul va avea șansa să vadă o expoziție dedicată artistului-fenomen de secol XX și creator al primelor construcții moderniste din Bucureștiul interbelic - Marcel Iancu. De asemenea, expoziția celebrei fotografe Barbara Klemm va dezvălui fotografii-document cu Germania de Vest și de Est înainte de unificare, dar și cu România comunistă, iar unul dintre starurile artei românești contemporane, Irina Dragomir, va avea propria expoziție la Art Safari.

11
/05
/22

Instalația interactivă Explorers of the Multiverse este realizată de studioul de artă și tehnologie H3, în parteneriat cu IQOS, și propune o experiență multisenzorială imersivă, prin care vizitatorii sunt invitați la un proces de autocunoaștere, atât din perspectiva proprie, cât și prin ochii celorlalți. Instalația poate fi vizitată în cadrul Romanian Design Week, la Combinatul Fondului Plastic din București, strada Băiculești nr. 29, în perioada 13-22 mai. Romanian Design Week, ediția a zecea, este locul în care comunitățile creative și culturale își dau întâlnire, iar vizitatorii pot descoperi cele mai recente expoziții și instalații multidisciplinare.

11
/05
/22

Într-un moment în care curatorul nu este doar inițiatorul unei expoziții, ci un exponent al unor modele de practică creativă și un liant al comunităților artistice în mișcare, Bega Art Prize încearcă să răspundă contextului prin selectarea unui curator care a demonstrat atât implicare reală, cât și viziune. Ediția a patra o are laureată pe Diana Marincu, caracterizată de pasiune, curiozitate și inteligență. Laureații edițiilor precedente ale Bega Art Prize au fost: 2019 | Anca Verona Mihuleț ; 2020 | Sandra Demetrescu ; 2021 | Cosmin Costinaș.

09
/05
/22

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Pentru Uniunea Europeană, această zi, sărbătorită pe 9 mai, este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman, considerată a fi piatra de temelie a UE. Cu această ocazie, Institutul Cultural Român, prin reprezentanțele sale în străinătate, va organiza o serie de spectacole, concerte, proiecții de film și expoziții.

06
/05
/22

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei continuă cu un nou proiect expozițional. După „Identități Fragile” (2021), Muzeul Pandemiei va ilustra drama violenței domestice (re)simțite individual de către femeile din România. „De ce mai stai cu el!?” se va deschide pentru vizitatori în data de 6 mai, începând cu ora 12.00, la sediul ARCUB, Hanul Gabroveni.

03
/05
/22

Art Safari, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, va oferi publicului, în cadrul celei de-a 9-a ediții (12 mai-7 august 2022), o expoziție semnată de artistul aflat în centrul celei mai mari mișcări de avangardă în România și Israel și, totodată, creatorul primei construcții moderniste din Bucureștiul anilor ’20: Marcel Iancu.

02
/05
/22

Consulatul General al României din Torino și IUSE – Institutul Universitar de Studii Europene, în colaborare cu Accademia di Romania și cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 29 aprilie – 10 mai 2022 expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor - Un proiect de antropologie vizuală”.

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.