22 de artişti români şi-au pus amprenta, la Red Bull Curates, pe operele de artă funcţionale expuse astăzi în Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/22-de-artisti-romani-si-au-pus-amprenta-la-red-bull-curates-pe-operele-de-arta-functionale-expuse-astazi-in-centrul-vechi/

Cei mai buni artişti în ascensiune sau deja consacraţi din România şi-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmând a fi expuse astăzi în Centrul Vechi din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|18 mai 2013

Cei mai buni artişti în ascensiune sau deja consacraţi din România şi-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmând a fi expuse astăzi în Centrul Vechi din capitală.

După Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria şi multe alte ţări, Red Bull Curates: Canvas Cooler Project a ajuns şi în România, aducând împreună artişti contemporani şi urbani pentru a crea opere de artă funcţionale.

Să foloseşti un frigider pe post de operă de artă este ceva neobişnuit. Mai mult, dacă acestea au fost pictate de cei mai buni artişti din ţară, atunci cu siguranţă ar trebui să te numeri printre cei care vin să vadă artă adevarată pe un suport neconvenţional.

Obiecte casnice la rang de artă

Red Bull Curates: Canvas Cooler Project este un proiect internaţional, care combină arta contemporană cu un obiect pe care îl folosim zi de zi – frigiderul. 22 de artişti români au fost selectaţi să dea personalitate câte unui frigider.

Aceştia sunt: Mihai Zgondoiu, Francisc Chiuariu, Andrei Argaetic, Noper, Victor Fota, Mădălin Andronic, Lea Rasovszky, Ghica Popa, Virgil Scripcariu, Kitra/Eldercut, Misha Diaconu, Dragoş Burlacu, Claudiu Ciobanu, Marilena Botez, Vlad Berte, Andrei Berindan, Laurian Popa, Diana Serghiuta, Radu Belcin, Alexandru Bunescu, Alexandru Ciubotariu şi Luciana Maria Mitrică.

Artă tradițională-motiv plastic

Fiecare artist a reprezentat diferite stiluri şi tehnici – de la picturi inspirate din arta tradiţională românească, până la grafică sau imagini futuriste. Fiecare artist a primit câte un frigider alb şi l-a pictat din perspectiva sa, folosind propriul stil şi transformându-l în adevărate opere de artă.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.redbull.ro/curates sau pe Facebook.

Foto credit: Red Bull Curates, Jose Lim

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.