30 ianuarie – Ziua UNATC „I. L. Caragiale” București
https://www.ziarulmetropolis.ro/30-ianuarie-ziua-unatc-i-l-caragiale-bucuresti/

Pe 30 ianuarie serbăm Ziua UNATC, zi ce coincide cu data de naştere a marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universităţii noastre.

Un articol de Petre Ivan|28 ianuarie 2021

Anul acesta, aniversarea Zilei UNATC este marcată printr-o serie de evenimente, difuzate online:

  • Comunitatea academică a UNATC va acorda distincția de Professor Emeritus profesorului și directorului de fotografie Florin Mihăilescu;
  • Conferința online „Caragiale, un model cultural inepuizabil” ce va avea ca invitați pe conf.univ.dr. Liviu Lucaci (Rector UNATC „I. L. Caragiale” București), prof.univ.dr. Marian Preda (Rector Universitatea București), prof.univ.dr. Ioan Bogdan Lefter (Universitatea București) și prof.univ.dr. Dan Dediu-Sandu (Universitatea Națională de Muzică din București);
  • Spectacolul „Cântăreața cheală”, clasa prof.univ.dr. Valeria Sitaru;
  • Lansarea proiectului „Arhiva Activă” pe Blu-ray, inițiat în cadrul proiectului „Internaționalizare UNATC”;
  • Lansarea seriei de cărți și a revistelor UNATC Journal of Drama Teaching, Vol. 4 Iss. 2 (7) 2020 și Caietele Pedagogiei Teatrale, Vol. 3 Iss. 2 (6) 2020, publicate în cadrul proiectului „Caravana UNATC Junior III”;
  • Lansarea cărților și revistei Doctoral Horizons. Doctoral Journal for scientific research and artistic creation in the fields of theatre and performing arts, film and media, Vol. 1 Iss. 2 (2) 2020, publicate în cadrul proiectului „Cercetare doctorală interdisciplinară la nivel de excelență european”. 

Evenimentele vor fi transmise LIVE pe Pagina de Facebook a UNATC: https://www.facebook.com/UNATC.ILC

Informații suplimentare pe: www.unatc.ro

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.