380.000 de spectatori online la Festivalul Internațional Shakespeare, home edition
https://www.ziarulmetropolis.ro/380-000-de-spectatori-online-la-festivalul-international-shakespeare-home-edition/

Ediţia online a Festivalului Internaţional Shakespeare s-a desfăşurat în perioada 23 aprilie – 3 mai, pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova

Un articol de Liliana Matei|7 mai 2020

380,000 de spectatori din întreaga lume au vizionat spectacolele și intervențiile online ale artiștilor la Festivalul Internațional Shakespeare – home edition, dintre care 42.000 au participat activ.

Programul festivalului a inclus 14 de spectacole de teatru din 4 țări – România, Marea Britanie, Germania și Rusia, 60 de intervenții ale artiștilor din 28 de țări, prin Sonetele shakespeariene recitate în 25 de limbi și 7 albume cu fotografii din edițiile anterioare ale festivalului (2006-2018).

Pornind de la o arhivă veche de peste 25 de ani, Festivalul Shakespeare a recreat pașii care au adus evenimentul la notorietatea internațională câștigată  până în prezent. Din arhiva video au putut fi vizionate spectacole ale marilor regizori Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Tompa Gabor, Mihai Mănuțiu, iar teatre faimoase din toate colțurile lumii și nume importante ale scenei mondiale precum Robert Wilson (Berliner Ensemble), Declan Donnellan (Cheek by Jowl), Yuri Butusov (Teatrul „Vakhtangov”, Moscova), s-au alăturat inițiativei Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova care a sărbătorit, cu această ocazie, legătura strânsă cu regizorul Silviu Purcărete, difuzând 5 dintre spectacolele montate de acesta la Craiova.

Festivalul Internațional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 și a fost inițiat de Fundația Shakespeare, director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaționale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. Festivalul Shakespeare s-a extins treptat, în timp și în spațiu, adresându-se unor categorii din ce în ce mai largi de public.

Festivalul Internațional Shakespeare – home edition a fost organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova și Fundația Shakespeare, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Casa de Producție a TVR.

18
/10
/23

Trofeele „Contele Dracula” vor fi înmânate anul acesta unora dintre cei mai populari cineaşti din cinematografia italiană contemporană, ambii ajunşi la respectabila vârstă de 85 de ani, Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, invitaţi de onoare ai festivalului de la Braşov, ajuns la ediţia a XI-a.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

17
/10
/23

Miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 12.00, va avea loc lansarea oficială a etapei practice a proiectului  „Educație fără granițe. Teatru și film pentru mari și mici”, inițiat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, în parteneriat cu Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.