39 de spectacole la Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/39-de-spectacole-la-festin-pe-bulevard/

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se va desfăşura în perioada 7-18 octombrie la Bucureşti şi reuneşte 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică şi multe evenimente conexe, la care participă artişti din opt ţări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Germania, Republica Moldova şi România.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Festivalul a fost lansat printr-o conferință de presă, la care au participat, alături de Marinela Țepuș, câțiva dintre actorii teatrului – Ada Navrot, Andi Vasluianu și Dan Bordeianu –, precum și ambasadoarea ediției din acest an, Andreea Marin. De asemenea, au fost prezente și cele două co-selecționere, Narcisa Mocanu pentru secțiunea internațională și Raluca Rădulescu pentru selecția națională.

A cincea ediție a Festivalului cuprinde șapte secțiuni „Criza pubertății, criza adolescenței” – secțiune competitivă, în cadrul căreia vor fi supuse atenției spectatorilor producții pentru și despre tineri; „Text sau pretext” – secțiunea va cuprinde spectacole prin intermediul cărora vom face cunoscută publicului importanța echipei de creatori și de artiști în realizarea unei producții scenice. Astfel, se vor prezenta câte două variante de spectacol pe același text; „Bulevardul comediei” – secțiune competitivă, care propune publicului spectacole de mare succes, juriul fiind alcătuit din cinci membri aleși din public; „Premiere în FEST(in)” – o secțiune din care vor face parte cele mai noi producții ale Teatrului Nottara; „Invitați speciali” – secțiune unde se vor regăsi producții care aparțin unor teatre partenere, venind în completarea tematicii Festivalului; „Multi Art EXIT” – mai vechiul festival de teatru pentru persoane private de libertate a devenit una dintre secțiunile festivalului în 2015, urmând să se desfășoare în zilele de 22 și 23 noiembrie; „In memoriam” – secțiune dedicată unor personalități dispărute dintre noi, care au avut o contribuție importantă la evoluția teatrului românesc: George Constantin, Ruxandra Sireteanu, Petrică Popa.

Festivalul mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, spectacole-lectură pe texte pentru și despre adolescenți, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), vernisajul unor expoziții de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard a devenit un eveniment-reper pentru lumea teatrală, dar şi pentru iubitorii artei scenice. Prin temele alese în cadrul fiecărei ediţii, manifestarea are şi un puternic impact social şi atrage, de la an la an, tot mai mulţi spectatori şi participanţi activi.

Cu o istorie de 70 de ani, Teatrul Nottara se află, în acest moment, pe locul al doilea în preferinţele publicului bucureştean. Având un repertoriu de 25-30 de titluri şi o medie de opt reprezentaţii pe săptămână, teatrul primeşte peste 2.500 de spectatori, săptămânal.

Potrivit tradiţiei, Teatrul Nottara a realizat – de la începutul anului 2017 și până acum – șapte premiere: „Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski (în regia Evgheniei Berkovici – Rusia), „Opt femei” de Robert Thomas (în regia lui Andreas Merz-Raykov – Germania), „Burlaci şi burlăcițe” de Hanoch Levin (în regia Alessandrei Giuntini – Italia), „Totul e relativ” de Alan Ayckbourn (în regia lui Felix Alexa), „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale (în regia lui Claudiu Goga), „Să-i îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello (în regia lui Dan Lăcătuşu), o coproducție cu Teatrul de Artă.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.