39 de spectacole la Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/39-de-spectacole-la-festin-pe-bulevard/

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se va desfăşura în perioada 7-18 octombrie la Bucureşti şi reuneşte 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică şi multe evenimente conexe, la care participă artişti din opt ţări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Germania, Republica Moldova şi România.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Festivalul a fost lansat printr-o conferință de presă, la care au participat, alături de Marinela Țepuș, câțiva dintre actorii teatrului – Ada Navrot, Andi Vasluianu și Dan Bordeianu –, precum și ambasadoarea ediției din acest an, Andreea Marin. De asemenea, au fost prezente și cele două co-selecționere, Narcisa Mocanu pentru secțiunea internațională și Raluca Rădulescu pentru selecția națională.

A cincea ediție a Festivalului cuprinde șapte secțiuni „Criza pubertății, criza adolescenței” – secțiune competitivă, în cadrul căreia vor fi supuse atenției spectatorilor producții pentru și despre tineri; „Text sau pretext” – secțiunea va cuprinde spectacole prin intermediul cărora vom face cunoscută publicului importanța echipei de creatori și de artiști în realizarea unei producții scenice. Astfel, se vor prezenta câte două variante de spectacol pe același text; „Bulevardul comediei” – secțiune competitivă, care propune publicului spectacole de mare succes, juriul fiind alcătuit din cinci membri aleși din public; „Premiere în FEST(in)” – o secțiune din care vor face parte cele mai noi producții ale Teatrului Nottara; „Invitați speciali” – secțiune unde se vor regăsi producții care aparțin unor teatre partenere, venind în completarea tematicii Festivalului; „Multi Art EXIT” – mai vechiul festival de teatru pentru persoane private de libertate a devenit una dintre secțiunile festivalului în 2015, urmând să se desfășoare în zilele de 22 și 23 noiembrie; „In memoriam” – secțiune dedicată unor personalități dispărute dintre noi, care au avut o contribuție importantă la evoluția teatrului românesc: George Constantin, Ruxandra Sireteanu, Petrică Popa.

Festivalul mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, spectacole-lectură pe texte pentru și despre adolescenți, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), vernisajul unor expoziții de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard a devenit un eveniment-reper pentru lumea teatrală, dar şi pentru iubitorii artei scenice. Prin temele alese în cadrul fiecărei ediţii, manifestarea are şi un puternic impact social şi atrage, de la an la an, tot mai mulţi spectatori şi participanţi activi.

Cu o istorie de 70 de ani, Teatrul Nottara se află, în acest moment, pe locul al doilea în preferinţele publicului bucureştean. Având un repertoriu de 25-30 de titluri şi o medie de opt reprezentaţii pe săptămână, teatrul primeşte peste 2.500 de spectatori, săptămânal.

Potrivit tradiţiei, Teatrul Nottara a realizat – de la începutul anului 2017 și până acum – șapte premiere: „Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski (în regia Evgheniei Berkovici – Rusia), „Opt femei” de Robert Thomas (în regia lui Andreas Merz-Raykov – Germania), „Burlaci şi burlăcițe” de Hanoch Levin (în regia Alessandrei Giuntini – Italia), „Totul e relativ” de Alan Ayckbourn (în regia lui Felix Alexa), „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale (în regia lui Claudiu Goga), „Să-i îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello (în regia lui Dan Lăcătuşu), o coproducție cu Teatrul de Artă.

22
/11
/23

Iosif Paștina joacă în “Disco Regret”, piesă scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs. A terminat U.N.A.T.C-ul în 2020 la clasa profesorilor Marius Gîlea, Bogdana Darie, Ioana Barbu și spune că: "Am avut noroc că am terminat chiar la începerea pandemiei și am avut privilegiul de a apuca să joc de câteva ori licența până la lockdown. Alți colegi n-au fost așa norocoși”.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.