4 spectacole savuroase, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-spectacole-savuroase-la-teatrul-metropolis/

Împotriva melancoliei de noiembrie, vă propunem 4 spectacole reconfortante de la Teatrul Metropolis. Efect garantat!

Un articol de Cristina Enescu Aky|5 noiembrie 2019

Iată o selecție de „tratamente” pentru o terapie culturală potrivită serilor din această perioadă, când poveștile de teatru bune, actorii inspirați și montările interesante pot fi un tonic (sau, după caz, un relaxant) ideal.

Colivia cu nebune

de Jean Poiret, direcția de scenă Victor Ioan Frunză

O nebunie copleșitor de amuzantă cu drag queens, dramolete și intrigi de tot hazul. Efect terapeutic: haz nebun și în hohote. O familie cu doi soți (la masculin). un business artistic de mare artă și mult show, cei mai cuceritori travestiți și o poveste despre întâlnirea cu mult „auăleu” dintre lumi cu principii opuse: tradiționaliștii și lumea LGBTQ. Nu vă speriați, e de bine la sfârșit, iar până atunci veți vedea mult show, musical, travesti-uri (și bărbați care merg pe tocuri cu mult stil), o scenografie interesantă și o distribuție incredibil de potrivită (foto sus).

Scenografia și costumele Adriana Grand. Din distribuție: Sorin Miron, George Costin, Codrin Boldea, Voicu Aaniței, Andrei Huțuleac, Corina Moise. Mai multe informații aici.

Jake și femeile lui

de Neil Simon, regia Claudiu Goga

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat, care mai e și scriitor, dar și despre cât de năstrușnică și (pentru alții, cel puțin) teribil de comică poate fi relația dintre imaginația și realitatea unui bărbat.

Jake e, probabil, unul dintre rolurile care îi vin cel mai „mănușă” lui Ștefan Bănică. Printre multiplele femei din viața lui, sora-pacoste a lui Jake (interpretată de Carmen Tănase) reușește un rol irezistibil și de un umor pentru care (în cazul improbabil în care nu o cunoașteți deja pe această actriță versată din alte multe spectacole și seriale TV) îi veți deveni cu siguranță fani. Mai multe informații aici.

Mă tot duc

adaptare după W. Shakespeare, Marc Dore etc. Cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu

Un spectacol cu doi clovni, două nasuri roșii și o mare de suflet, candoare, emoții de tot felul (și toate pe viu). Un spectacol despre care nu se poate spune exact „despre ce e” – dacă vreți un fir narativ strict, dar care în mod sigur vă va face să zâmbiți. De fapt e despre călătoria unui om spre celălalt, despre călătoriile noastre împreună prin viață și prin prietenie, prin eșecuri și triumfuri – toate pasagere, și în primul rând despre cât de mult mai faină e viața când include ghidușii poznașe și capacitatea de a râde – de tine, de mine, de amândoi laolaltă. Un spectacol-bucurie și emoție, pur și simplu. Dacă n-ați mai zâmbit de mult, din suflet, atunci acesta e spectacolul potrivit. Mai multe informații aici.

Domnul Ibrahim și florile din Coran

de Eric-Emmanuel Schmitt, regia Chris Simion-Mercurian

Încă unul din captivantele texte ale lui E.E. Schmitt și o montare cu o distribuție care chiar și numai de pe afiș anunță un spectacol cel puțin interesant: Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonț/Gavril Pătru, Lia Bugnar. Un spectacol multi-premiat despre un băiat candid și plin de viață, un băcan arab înțelept, bonom și hazliu, doi părinți extrem de umani în defectele lor și o călătorie inițiatică de descoperire a propriei identități și a lumii. Nu lipsesc două prostituate cu suflet, umor și o călătorie cât o viață. Scenografia: Maria Miu. Mai multe informații aici.

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat: Jake și femeile lui.

Foto: Teatrul Metropolis

 

08
/04
/15

Actorul american Tom Cruise, care a fost căsătorit de trei ori, a decis să apeleze la ajutorul angajaţilor şi colaboratorilor săi apropiaţi pentru a-şi găsi o nouă iubită. "Tom era stresat din cauza întâlnirilor romantice, după controversele generate de precedenta «căutare» a unei soţii, însă acum a obosit să fie singur", informează contactmusic.com.

08
/04
/15

O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul „SONATE CELEBRE”, este propunerea violonistei CRISTINA ANGHELESCU şi a pianistului MIHAI UNGUREANU pentru iubitorii muzicii, prin recitalul de vineri, 17 aprilie (ora 19.00), de la Sala Radio.

08
/04
/15

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

08
/04
/15

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir - Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

07
/04
/15

Castingul de figuraţie specială pentru spectacolul „Paganini”, în regia lui Mick Davis, se amână pentru săptămâna 19-25 aprilie.

07
/04
/15

Când a ales să plece din țară, în 1989, Bogdan Stanoevici era un tânar actor în mare vogă, lăudat de critici, căutat de regizori, răsfățat de femei și invidiat de bărbați. De profesie actor, cunoscut pentru roluri precum "Sania albastră", de Ioan Carmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, și "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, Bogdan Stanoevici a fost în centrul atenției în ultimii ani datorită carierei sale politice.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

06
/04
/15

Sunt puține exerciții de sinceritate absolută în teatru. Iulia Colan reușește un astfel de exercițiu în spectacolul „Flori pentru Algernon” de la Teatrul Act, o adaptare după romanul-cult al lui Daniel Keyes.