„50 de secunde”, de Daniel Oltean, desemnată cea mai bună piesă românească pe 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-secunde-de-daniel-oltean-desemnata-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-pe-2017/

„50 de secunde”, de Daniel Oltean, a fost desemnată cea mai bună piesă românească a anului 2017, de juriul concursului de dramaturgie care este organizat de Uniunea Teatrală din România

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2018

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, compus din Marina Constantinescu (critic), Alexandru Maftei (regizor), Vlad Massaci (regizor), Dan C. Mihăilescu (critic) şi Marian Popescu (critic), a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese: „O mie nouă sute optsprezece reîncărcat” de Radu Macrinici; „50 de secunde” de Daniel Oltean; „Faraonul și luminițele de la capătul tunelului” de Gheorghe Truță; „Captivi” de Caliopia Hodorogea și „Delegatul” de Petru Barbu.

Câștigătorul premiului, Daniel Oltean, este procuror DIICOT, dar pasiunea pentru poezie și teatru s-a concretizat prin texte publicate în Revista Vatra, absolvirea specializării Teatrologie a Universității de Arte din Târgu-Mureș și frecventarea în prezent a cursurilor masteratului de Scriere dramatică din cadrul aceleiași universități.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Alba Iulia în 7 mai 2018, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Foto: Daniel Oltean – facebook

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.