„50 de secunde”, de Daniel Oltean, desemnată cea mai bună piesă românească pe 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-secunde-de-daniel-oltean-desemnata-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-pe-2017/

„50 de secunde”, de Daniel Oltean, a fost desemnată cea mai bună piesă românească a anului 2017, de juriul concursului de dramaturgie care este organizat de Uniunea Teatrală din România

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2018

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, compus din Marina Constantinescu (critic), Alexandru Maftei (regizor), Vlad Massaci (regizor), Dan C. Mihăilescu (critic) şi Marian Popescu (critic), a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese: „O mie nouă sute optsprezece reîncărcat” de Radu Macrinici; „50 de secunde” de Daniel Oltean; „Faraonul și luminițele de la capătul tunelului” de Gheorghe Truță; „Captivi” de Caliopia Hodorogea și „Delegatul” de Petru Barbu.

Câștigătorul premiului, Daniel Oltean, este procuror DIICOT, dar pasiunea pentru poezie și teatru s-a concretizat prin texte publicate în Revista Vatra, absolvirea specializării Teatrologie a Universității de Arte din Târgu-Mureș și frecventarea în prezent a cursurilor masteratului de Scriere dramatică din cadrul aceleiași universități.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Alba Iulia în 7 mai 2018, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Foto: Daniel Oltean – facebook

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.