78 de spectacole cu locuri epuizate și peste 17.000 de bilete vândute până acum la FITS 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/78-de-spectacole-cu-locuri-epuizate-si-peste-17-000-de-bilete-vandute-pana-acum-la-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Mâine se dă startul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Zece zile cu 503 evenimente din sfera artelor spectacolului, conferinţe, expoziţii şi evenimente speciale în 71 de spaţii, cu reprezentanţi din 72 de ţări şi invitaţi speciali care vor primi din partea festivalului recunoaşterea şi cinstirea excelenţei lor culturale.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2017

Un număr de 17.000 de bilete a fost vândut de la începutul lunii aprilie până acum, stabilindu-se un nou record de vânzări, 78 de spectacole fiind deja cu locurile epuizate.

Așteptăm 68.000 de spectatori pe zi la evenimentele din spațiile de interior și exterior, pregătite deja să primească oaspeți. Tema acestui an este iubirea și din iubire pentru comunitatea extraordinară pe care o avem în jurul festivalului nostru, vom dărui momente unice”, a transmis Președintele FITS, Constantin Chiriac (foto), la conferința de presă de miercuri, 7 iunie, din fața jurnaliștilor sibieni.

Pentru 2017, FITS a pregătit alte proiecte speciale, dedicate comunității, la care partenerii și sponsorii au contribuit activ, așa cum o fac de multe ediții încoace. Astfel, UniCredit Bank continuă să crească platforma Fabrica de Cultură, dezvoltând noi spectacole de patrimoniu pentru România, iar Dedeman sprijină spectacolul-eveniment de la Baza Hipică din Sibiu, „În aplauzele dumneavoastră… Omul Circ!” – one-man-show-ul lui David Dimitri.

Programul dezvoltat cu BRD, Scena9, va continua și la această ediție prin premierea celui mai promițător regizor tânăr, care va beneficia de un turneu în România – cu spectacolul realizat – oferit de partenerul FITS.

Raiffeisen Bank va personaliza două spații, sala de sport a liceului Octavian Goga și Teatrul Gong, în timp ce JTI – alt partener de tradiție – oferă sprijin pentru spectacolele invitate în secțiunea de dans a festivalului.

Parteneriatele noastre sunt o unitate de forțe și o formulă de a arăta iubirea. Nu sunt multe comunități în lume care își dau mâna pentru triumful culturii, dar mă bucur să spun că festivalul nostru este unul dintre ele. Toți cei care ni s-au alăturat, au făcut-o pentru că au găsit un eveniment care întâi dăruiește, înainte să ceară orice.

FITS este unic pentru că vine din structura intimă a acestei comunități, iar tot ce a născut, a născut din necesitate. Avem o foarte mare deschidere în a împărtăși din cunoștințele noastre și de a aduce la Bursa de Spectacole operatori și structuri culturale faimoase din întreaga lume, cu care, oricine se înscrie online, în programul de Speed Networking, poate discuta. Directori importanți de festivaluri, președintele pe cultură al Forumului Economic Mondial și toată echipa Eleusis 2021 vor fi la Sibiu în perioada 12 – 17 mai”, mai transmite Constantin Chiriac.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la [email protected].

Foto: Dragoș Dumitru

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.