A aparut trailerul filmului Maria Magdalena, cu Joaquin Phoenix şi Rooney Mara
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-aparut-trailerul-filmului-maria-magdalena-cu-joaquin-phoenix-si-rooney-mara/

A aparut trailerul filmului Maria Magdalena, cu Joaquin Phoenix şi Rooney Mara. Protagonista peliculei este Rooney Mara (Carol, The Girl with the Dragon Tattoo), iar Joaquin Phoenix, nominalizat de trei ori la Oscar, va fi Iisus. Pelicula, regizată de Garth Davis, va avea premiera în martie 2018.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2017

Maria Magdalena este menţionată în texele biblice ca prima femeie vindecată de Iisus şi cea care i-a arătat apoi un devotament întocmai cu apostolii. I-a stat alături în timpul crucificării şi a fost prima căreia i s-a descoperit învierea sa.

Realizat de producătorii lui The King’s Speech, filmul va fi regizat de australianul Garth Davis, premiera urmând a avea loc în martie 2018.

Maria Magdalena este un personaj puternic, unic pentru vremea în care a trăit, iar povestea ei va oferi publicului ocazia de a înţelege, astfel, mai bine, turbulenţele culturale, pasiunile umane şi devotamentul religios ce au influenţat şi modelat atât de puternic istoria modernă – Peter Kujawski şi Robert Walak de la Universal Pictures.

Rooney Mara nu este prima actriţă care joacă rolul emblematic al Mariei Magdalena. Barbara Hershey a jucat acelaşi rol în filmul lui Martin Scorsese, din 1988, „The Last Temptation Of Jesus Christ“, lungmetraj aspru criticat după o scenă în care Iisus şi Maria îşi desăvârşesc relaţia. În filmul lui Scorsese, Iisus este ispitit de Diavol în timpul răstingnirii să aibă viaţa unui om normal şi să aibă copii cu Maria, deşi, în final, scena se dovedeşte a fi un vis. Filmul a provocat indignare, in multe ţări pelicula fiind interzisa sau cenzurata.

Câțiva ani mai târziu, „Patimile lui Hristos“, de Mel Gibson, a prezentat-o pe Monica Belluci în rolul Mariei. Filmul a avut, de asemenea, un val de critici pentru utilizarea imaginilor cu violenţă excesivă care au dus, în final, la moartea lui Iisus.

Despre noul film care va prezenta povestea Mariei Magdalena,  publicatia „Deadline“ scria că acesta va prezenta un “portret autentic şi uman al uneia dintre cele mai emblematice şi neînţelese figuri spirituale din istorie“.

Foto: Maria Magdalena – facebook

05
/02
/21

CARTE DE CINEMA În 2020 s-au implinit 100 de ani de la premiera primului film românesc de animaţie. Prilej pentru apariţia unui volum care analizează evoluţia acestui gen pe parcursul unui secol, „Istoria filmului românesc de animaţie – 1920-2020”, scris de criticul Dana Duma.

02
/02
/21

Film O'Clock International Festival a apărut ca un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema, ce își propune să fie mai mult decât un festival de film – o adevărată mișcare culturală ce folosește ca mijloace meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică.

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.