A început cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-cea-de-a-xxv-a-editie-a-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Timp de 10 zile, Sibiul se transformă în cea mai mare scenă pentru artele spectacolului din Europa. Teatru, dans şi circ contempran, expoziţii, conferinţe şi seminarii, teatru itinerant, concerte şi alte spectacole de stradă, împreună cu Bursa de Spectacole, fac parte din oferta complexă a ediţiei 2018.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2018

Micro-Folie SIBIU Hotspot Cultural BRD, expoziție aflată la Casa Artelor din Sibiu, este o călătorie virtuală printre 500 de opere de artă și reprezintă o ofertă culturală unică, realizată de Ministerul Culturii Francez și coordonată de La Villette, în parteneriat cu 12 dintre cele mai mari muzee din Franța: Luvre, Château de Versailles, Centre Pompidou, La Villette, Musée Picasso, Musée du Quai Branly, Philharmonie de Paris, RMN Grand Palais, Cité des sciences et de l’industrie, Arab World Institute, Opera din Paris, Musée d’Orsay și Festivalul de la Avignon.

Aducând laolaltă peste 500 de opere de artă, acest muzeu unic este o călătorie digitală dedicată atât tinerilor, cât și vârstnicilor, ducându-ne din Antichitate până la explorarea spațială. În strânsă legătură cu muzeul digital, punem la dispoziția publicului un colț al realității virtuale și un altul al proiectelor de bricolaj, deschise tuturor celor care vor să își dezvolte creativitatea. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 8 iunie, la ora 16:00.

Tot pe data de 8 iunie, la ora 19:30, expoziția „Focus FITS 25” – formată din lucrările fotografilor oficiali ai festivalului – va avea vernisajul în prezența autorilor: Paul Băilă, Adrian Bulboacă, Dragoș Dumitru, Sebastian Marcovici, Mihaela Marin și Maria Ștefănescu.Festivalul Internațional de Teatru

Artistul Dan Perjovschi și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu celebrează Centenarul României moderne și sfertul de secol FITS, printr-o instalație artistică cu magneți. Instalația va fi amplasată pe tavanul peronului Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, și e formată din magneții aduși din  călătoriile celor care au răspuns apelului TNRS de a trimite gândul bun și magnetic din vacanță. Artistul va începe lucrul la „Cerul de magneți” pe data de 9 iunie, la ora 12:00, iar vernisajul instalației se va întâmpla tot sâmbătă, 9 iunie, la ora 15:30.

Primele zile de FITS 2018 aduc bucurie și pe străzile orașului, iar pe 8 și 9 iunie toți cei ce se vor afla în Piața Mare, Parcul Cetății sau Parcul Astra vor avea ocazia să-i urmărească pe cei de la Compagnie Carabosse și spectacolul lor de excepție, „Pasiunea focului”.

Piața Habermann, un nou spațiu de joc inaugurat odată cu această ediție, a programat spectacole inedite, pline de voie bună. Anul acesta, programul outdoor al festivalului este posibil datorită Băncii Transilvania.

Și spectacolele de interior sunt de mare excepție în acest început de festival. „American Dance Show/FLEXN”, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” (Sindicate) – spectacol de dans în regia lui Peter Sellars, care va primi o stea Aleea Celebrităților și „O sticlă verde”, la Teatrul Național Radu Stanca – o producție a Tokyo Metropolitan Theatre, în regia lui Hideki Noda.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare.

Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro.

Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Foto: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – sibfest.ro

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.