A început Festivalul Luminii
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-festivalul-luminii/

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Lumii Spotlight a început, joi seară, în Bucureşti, locuitorii Capitalei fiind invitaţi să admire timp de trei zile diverse lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri, prezentate pe Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2015

Prima ediţie a Festivalului Luminii este programată în perioada 23 – 25 aprilie, Calea Victoriei transformându-se cu această ocazie într-o expoziţie în aer liber.

Printre clădirile iluminate cu ocazia Festivalului Luminii se află Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional de Artă al României, Ministerul Afacerilor Interne, Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, Palatul CEC şi Muzeul National de Istorie.

Deschiderea oficială a Spotlight Festival a fost marcată cu un concert susţinut de Robin and the Backstabbers şi Alternosfera, pe Strada Franceză din Centrul Istoric, joi, începând de la ora 20.00.

Circuitul artistic al festivalului cuprinde 23 de lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri, în total, o suprafaţă de aproximativ 6.000 de metri pătraţi urmând să fie iluminată în cadrul festivalului, majoritatea instalaţiilor folosind surse de lumină LED, care au un consum redus de energie.

Un alt element inedit al festivalului este expoziţia de fotografie rezultată din campania „Lumină pentru România”, derulată de Asociaţia Free Mioriţa în faţa Muzeului Naţional de Artă a României, cu scopul de descoperi şcoli şi oameni care nu au electricitate, pentru a le instala sisteme cu panouri fotovoltaice.

Festivalului Luminii DSC_7377 DSC_7392 DSC_7412 DSC_7445 DSC_7477 DSC_7484 DSC_7489 DSC_7528 DSC_7546 DSC_7559 DSC_7564 DSC_7575 DSC_7613 DSC_7628

Foto: Festivalul LuminiiVlad Eftenie

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.