Aceasta este cea mai scumpă fotografie vândută vreodată
https://www.ziarulmetropolis.ro/aceasta-este-cea-mai-scumpa-fotografie-vanduta-vreodata/

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Fotografia alb negru, intitulată „Phantom” („Fantomă”, n.r.), prezintă o rază de lumină care pătrunde prin plafonul unei formaţiuni carstice din canionul Antelope din statul american Arizona, informează time.com, citat de Mediafax.

Recordul anterior a fost deţinut de fotografia „Rhein II”, realizată de Andreas Gursky, care s-a vândut în 2011 pentru 4,3 milioane de dolari.

Născut în 1959 în Melbourne, Australia, Peter Lik este cunoscut pentru fotografiile care au ca subiect peisajele şi natura, mai ales în format panoramic. Cele mai multe dintre imagini sunt tipărite în format foarte mare, de foarte bună calitate.

Fotografiile sunt realizate cu ajutorul unei camere cu film, Linhof 617 Technorama, folosind filme fotografice produse de Fuji.

De asemenea, acesta realizează şi fotografii cu camere foto digitale, folosind aparate Phase One şi Nikon. Cele mai multe fotografii sunt imprimate pe hârtie FujiFlex cu argint, pentru a augmenta sensibilitatea la lumină şi strălucire, accentuând în acelaşi timp culorile vibrante.

Foto: fotografie, Peter Lik – facebook

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.