ACTOR. ACTORI Expoziție de fotografie Andrei Runcanu la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/actor-actori-expozi%c8%9bie-de-fotografie-andrei-runcanu-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie găzduieşte în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziţia de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful şi actorul Andrei Runcanu. Expoziţia cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor şi camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât şi cel care realizează fotografia, sunt actori.

Un articol de Petre Ivan|13 iunie 2019

Miza acestei expoziții constă în faptul că realizează o trecere dincolo de bariera formală a actorului care, folosindu-și mecanismele tipice meseriei, oferă aparatului de fotografiat o imagine prestabilită. Fiind fotografiați de un coleg actor, interpreții renunță la interpretare și fac un salt subtil către zone interioare ce le relevă personalitatea și emoțiile sincere.

„Aceste portrete nu sunt nici ale actorilor, nici ale mele. Sunt rezultatul unui schimb dintre noi, unul sincer, fără măști și tehnici ale meseriei. Am încercat să le arăt actorilor că înțeleg perfect cum e și de partea cealaltă a aparatului și că le apreciez și prețuiesc fiecare incursiune în intimitate, iar apoi m-am lăsat purtat pe drumul lor propriu.” – Andrei Runcanu.

 Costume: Irina Marinescu

***

Andrei RUNCANU a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București în 2006, apoi în 2008, secția Actorie, din cadrul Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București, la clasa lui Adrian Pintea. Din 2007 și până în prezent joacă pe scenele mai multor teatre din București: Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon și Teatrul Metropolis.

Din 2009 își începe incursiunea și în lumea fotografiei, publicând în reviste culturale sau de modă din România, Franța, Anglia, Spania și Statele Unite.Actor. Actori este a doua expoziție individuală a lui Andrei Runcanu.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..