Actori tineri de top în noul spectacol „Nora”
https://www.ziarulmetropolis.ro/actori-tineri-de-top-in-noul-spectacol-nora/

Pe 12 februarie, la ora 15.00, la Biblioteca Naţională a României este programată o reprezentaţie specială cu spectacolul „Nora (o casă de păpuşi)” de Henrik Ibsen.

Un articol de Liliana Matei|24 ianuarie 2020

Spectatorii vor putea vedea pe scenă câțiva artiști tineri și foarte tineri care merită să fie cunoscuți publicului larg: Codrin Boldea/ Tudor Cucu Dumitrescu, Ana Crețu, Voicu Aaniței, Alexandra Colci, Carol Ionescu/Andrei Redinciuc, Măriuca Bosnea, Emma Mateciuc și copiii Patricia Cucu Dumitrescu, Ștefan Crețu și Sebastian Slătineanu.

„«În spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie extraordinar de puternică»”. Suntem obișnuiți cu imaginea unei familii fericite, cu bărbatul de carieră capabil și dedicat, cu soția delicată și înțelegătoare, care „face din casă un cămin”, cu copii superbi jucându-se în mijlocul unei sufragerii perfecte, mobilată modern și ergonomic. E fotografia vieții pe care suntem educați s-o râvnim, e rostul pentru care suntem încurajați să muncim, raiul de la capătul tuturor chinurilor. Cu imens talent, Henrik Ibsen pune în perspectivă acest clișeu al revistelor de lifestyle. Îi construiește un trecut și, mai important, un viitor. Ce vine după «Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți»? Ce rămâne dintr-o viață perfectă când fantomele trecutului se întorc să îți bântuie casa de păpuși cu zâmbete zugrăvite? Când aerul rece al realității pătrunde în cameră, oamenii se dezbracă și se recunosc. Și fericirea artificială se clatină. La orizont, înspăimântător și cinic, așteaptă viitorul. «Nora». Un spectacol despre cine suntem, sub diminutive și accesorii. Despre păpuși și bărbați. Despre justiția oamenilor și femei care se trezesc”, a explicat Adrian Nicolae.

Direcția de scenă îi aparține lui Victor Ioan Frunză. Decorul și costumele sunt realizate de Adriana Grand. Traducerea este semnată de Radu Polizu-Micșunești și Florin Murgescu, iar rescrierea este realizată de Adrian Nicolae cu câteva contribuții de Victor Ioan Frunză.

Spectacolul este cea mai nouă producție a Centrului Cultural LUMINA. Următoarele reprezentații din luna februarie vor avea loc pe 15, 16 și 22 februarie, la Biblioteca Națională a României.

19
/10
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă continuă demersul de a se multiplica și de a cuceri privitorii prin arta pe care o curatoriază, expune și susține, în spațiile proprii sau în cele prietene, cu o serie de evenimente programate până la finalul lunii octombrie.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

18
/10
/23

Trofeele „Contele Dracula” vor fi înmânate anul acesta unora dintre cei mai populari cineaşti din cinematografia italiană contemporană, ambii ajunşi la respectabila vârstă de 85 de ani, Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, invitaţi de onoare ai festivalului de la Braşov, ajuns la ediţia a XI-a.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

17
/10
/23

Miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 12.00, va avea loc lansarea oficială a etapei practice a proiectului  „Educație fără granițe. Teatru și film pentru mari și mici”, inițiat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, în parteneriat cu Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău.