Actorii selectați în finala Galei HOP 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-selectati-in-finala-galei-hop-2021/

Ediţia a 24-a a Galei Tânărului Actor HOP continuă şi anul acesta cu tema „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” sub bagheta directorului artistic Gigi Căciuleanu. Motto-ul prezentei ediţii este: „Caragiale – o lume în mişcare”. Iată cine sunt finaliştii!

Un articol de Liliana Matei|28 iulie 2021

Preselecția s-a desfăşurat pe baza înregistrărilor video trimise online de concurenţi până la data de 15 iulie.

Juriul a fost format din: Ioan Ardelean (actor și regizor), Silvia Ghiață (producător TV), Andrei și Andreea Grosu (regizori), Alexander Hausvater (regizor), Daniela Nane (actriță).

Au fost declarați admiși în Concursul final următorii actori:

Secţiunea Individual

  1. Diana Raluca Amitroaie, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi
  2. Oana Antonovici, Universitatea de Vest din Timișoara
  3. Patricia Gavril, Universitatea de Vest din Timișoara
  4. Toni Gheorghe, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Marin Lupanciuc, Universitatea de Vest din Timișoara
  6. Petru Mărginean, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  7. Alina Mișoc, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  8. Andreea Moustache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  9. Andrada Oltean, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  10. Oana Tudoran, Universitatea de Vest din Timișoara
  11. Ileana Ursu, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Secţiunea Grup

  1. Cazul Broaștelor, cu Alexandru Cruceru și Sonia Kalman, absolvenți ai Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti și Crăița Mladinovici, absolventă a Universității Hyperion din București
  2. Cetățeni Turmentați, regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  3. D’ale lu’Aghiuță, cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  4. Memento uMori, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Alis Pelle, absolvenţi ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Vlad Pelin, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Năpatima, cu Eugeniu Cozma și Oana Zara, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a (Alba Iulia)

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

transmis live

pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

*

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

Coproducător:

Societatea Română de Televiziune

Foto: afișul Galei Hop 2021, desen de Gigi Căciuleanu

 

 

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.