Actorii susțin „Baricadele”, de Andrei Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-sustin-baricadele-de-andrei-craciun/

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin şi Letiţia Vlădescu se numără printre susţinătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ţi propriile Baricade!

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2017

„Fii cu noi de aceeași parte a Baricadelor! Împreună ne dorim să dăm viață unui pachet de patru cărți semnate de Andrei Crăciun, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști și scriitori români!” – este mesajul editurii Hyperliteratura care își propune să publice în această vară volumele I, II și III din Baricadele, împreună cu volumul de versuri Toată poezia lumii, de Andrei Crăciun.

Cartea Baricadele I a apărut în anul 2014, la editura Humanitas, iar Baricadele II – în anul 2016, la editura Herg Benet. De această dată, Hyperliteratura își propune să retipărească cele două volume, în ediții revizuite și adăugite, alături de a treia parte a seriei, dar și de o carte de poezie în care Andrei Crăciun a adunat versuri din lumea întreagă, fiecare poem purtând numele unui oraș – de la Barcelona și Roma, la Praga și Lima, de la Moscova și Berlin, la Havana și Londra…

Acestea urmează să fie tipărite în urma unui proces de crowdfunding, prin care cititorii își pot precomanda cărțile, după propriile preferințe până pe 21 iunie.

Actori importanți, printre care îi regăsim pe Maia Morgenstern și Mihai Călin, dar și oameni de radio, ca Alex Tocilescu și Liviu Mihaiu, se alătură demersului editorial, într-un inedit video de promovare în care vorbesc despre autorul Baricadelor – scriitorul și jurnalistul Andrei Crăciun, ale cărui texte pot fi citite și în Ziarul Metropolis.

Actori, jurnaliști și oameni de radio recomandă „Baricadele”

Letiția Vlădescu: „Îmi place stilul lui de a scrie și mi se pare minunat că avem un om atât de tânăr care deja are un stil, modern și unic, aș putea spune; e foarte îndrăzneț în scriitură.”

Maria Obretin: „Pe Andrei l-am descoperit la sfatul unor prieteni care mi-au zis de el și am început să-l citesc, l-am iubit de la primele rânduri. Mi se pare fascinantă preocuparea asta a lui pentru lucruri mărunte și nu numai, și umorul cu care scrie, și duioșia, și tristețea… Plus că pe Andrei l-am făcut de multe ori cadou; după ce am citit Baricadele, era un cadou constant pe care l-am tot făcut prietenilor mei.”

Baricadele-3-final-copertaViorel Ilișoi: „El scrie sub frumoasa lozincă Revoluția bunului scris. Și fiind vorba de o revoluție, a ridicat niște Baricade.”

Julius Constantinescu: „Practic nu poate fi oprit din scris Baricade. E ca Lenin – revoluția este continuă.”

Mihai Călin: „Îl invidiez pe Andrei pentru călătoriile lui, pentru inteligența și umorul lui…”

Alex Tocilescu: „Andrei găsește chestia aia care e importantă și 20 de ani mai târziu, te face să crezi că subiectul ăla e important, îi găsește unghiul potrivit, e recognoscibil. Nu sunt mulți jurnaliști recognoscibili în România.”

Liviu Mihaiu: „Omul e un jurnalist de excepție, unul dintre cei mai talentați din generația lui, e un artist printre jurnaliști.”

Voicu Rădescu: „Andrei Crăciun scrie cărți, iar reportajele lui sunt reportaje de citit și peste ani de zile.”

Andrei Ruse: „Pentru Hyperliteratura, cartea lui Andrei Crăciun este al treilea proiect de crowdfunding și asta spune că noi credem foarte mult în public, în cititorii noștri și în publicul autorilor, și este foarte important – atât pentru noi ca editori, cât mai ales pentru autor – să ne arate că ei vor să susțină această carte.”

Maia Morgenstern: „De îndată ce voi avea volumele sale, Baricadele I, II, III (…), o să-mi construiesc un zid de apărare în jurul meu și atunci cu propriile sale arme și argumente voi ști să mă apăr și să-l înving.”

Dacă te-au convins, alătură-te proiectului propus de Hyperliteratura comandându-ți online volumele. În acest fel, susții deopotrivă și un tânăr scriitor, și un nou tip de editură pe piața de carte autohtonă! Detalii aici: http://crestemidei.ro/Baricadele

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.