Ce citim în 2023? Cele mai așteptate cărți de la Editura Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-citim-in-2023-cele-mai-asteptate-carti-de-la-editura-nemira/

În 2023, Editura Nemira pregăteşte noutăţi editoriale dintre cele mai diverse, propunându-ne continuări de serii, romane premiate, dar şi câteva reeditări mult aşteptate.

Un articol de Ziarul Metropolis|10 ianuarie 2023

În acest an, cititorii Nemira se vor putea delecta cu titluri de ficțiune, non-ficțiune, biografii, eseuri, cărți ilustrate și manga în limba română. Vă dezvăluim doar o parte dintre cele mai așteptate titluri.

Armada

În imprintul ARMADA, vă veți întâlni cu un thriller liric realizat cu măiestrie de Stacey Willingham – „A flicker in the dark”, un debut impresionant, convingător până la ultima pagină.

Silvia Moreno-Garcia, autoarea bestsellerului „Mexican Gothic, revine cu un fabulos roman istoric, „Fiica doctorului Moreau”, care reinterpretează romanul clasic al lui H.G. Wells, „Insula doctorului Moreau”.

Vă veți mai putea delecta cu „Vânătorii Dunei” și „Viermii de nisip ai Dunei” de Brian Herbert și Kevin J Anderson. Cele două volume reunesc marile povești și personajele îndrăgite din universul Dune al lui Frank Herbert. Bazate direct pe schița finală a lui Frank Herbert, care a stat ascunsă într-o cutie de valori timp de un deceniu, aceste două volume vor răspunde, în sfârșit, la întrebările pe care fanii Dune le-au dezbătut timp de două decenii.

În Armada, vor mai apărea SF-uri, fantasy sau romane horror, precum: „Eversion” de Alastair Reynolds, „The Searcher” de Tana French, „Interviu cu un vampir” de Anne Rice și „The Core” de Peter V. Brett.

De la autoarea bestsellerului „Sanatoriul”, Sarah Pearson, apare un nou thriller, „The Retreat”, plin de suspans, mister și intensitate.

De asemenea, va fi reeditată „Trilogia Marte” de Kim Stanley Robinson, care propune o călătorie fascinantă prin infinitul spațiului, și „Ghidul autostopistului galactic” de Douglas Adams, precum și Trilogia Farseer de Robin Hobb: „Ucenicul asasinului”, „Asasinul regal” și „Răzbunarea asasinului”.

Orion

Pentru iubitorii de non-ficțiune, în 2023 Nemira anunță surprize de neratat. Rezervă”, volumul de memorii al Prințului Harry, este o carte plină de dezvăluiri care a stârnit deja interesul în întreaga lume și care apare în România concomitent cu lansarea internațională, pe 10 ianuarie.

Deopotrivă sincer, captivant și mobilizator, „Nimic nu e imposibil”, volumul de memorii scris de alpinistul Nimsdai Purja, dezvăluie ce trebuie să faci pentru a-ți depăși limitele, fiind o sursă de inspirație pentru cei care își fixează țeluri greu de atins.

„Biblia. O biografie” de Karen Armstrong reprezintă o relatare fundamentală despre concepția celei mai puternice cărți din istorie. Armstrong analizează situația socială și politică în care istoria orală s-a transformat în scripturi scrise, modul în care această scriptură omniprezentă a fost adunată într-o singură lucrare, procesul prin care a fost acceptată ca text sacru al creștinismului și modul în care interpretările s-au schimbat de-a lungul timpului.

De la Katherine May, autoarea bestsellerului „Iernile sufletului”, vine o nouă carte: „Încântare. Regăsirea miraculosului într-o epocă anxioasă”, o invitație de a redescoperi sentimentele de uimire și magie.

„101 eseuri care îți vor schimba modul de gândire” de Brianna Wiest este un bestseller global, o colecție a celor mai importante lucrări ale autoarei. Cartea oferă perspective complexe asupra modului în care ne raportăm la cotidian și la ceilalți.

„The daughter of Auschwitz” de Tova Friedman & Malcolm Brabant, bestseller New York Times, este un memoir puternic al uneia dintre cele mai tinere supraviețuitoare de la Auschwitz, care urmărește copilăria ei în timpul Holocaustului și modul prin care a supraviețuit unui șir de experiențe aproape de moarte într-un ghetou evreiesc, un lagăr de muncă nazist și Auschwitz.

De la autoarea romanului „U de la Uliu, Helen MacDonald, vom putea citi „Zbor la asfințit” – o serie de eseuri despre timp, memorie, iubire, pierdere și despre cum percepem lumea din jurul nostru.

Damen Tango

În colecția de romance & historical fiction Damen Tango regăsim „Viața complicată a lui Oona Lockhart” de Margarita Montimore, un volum de debut surprinzător, magic și cu adevărat emoționant.

„Casa de pe Riviera” de Natasha Lester este un roman luxuriant și captivant despre încercarea unei femei de a împiedica naziștii să fure artă neprețuită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Damen Tango mai aduce titluri precum „It happened one summer” și „Hook, line and sinker”, un bestseller New York Times & USA Today semnat de Tessa Bailey, „One night on the island” de Josie Silver, autoarea bestsellerului „O zi de decembrie”, și „The friend zone” de Abby Jimenez, o comedie romantică apreciată la nivel internațional.

Babel

În colecția de literatură străină Babel vor apărea numeroase noutăți  îndrăgite de public și premiate precum: „Corabia îngropată” de John Preston, o poveste despre iubire și pierdere, „Pandora” de Susan Stokes-Chapman și „The Lincoln Highway” de Amor Towles, bestseller NY Times, cu peste 1 milion de exemplare vândute în lume.

Amplasat în frumusețea Rivierei italiene, romanul „Hotel Portofino” de J. P. O’Connell prezintă o poveste despre trezirea personală într-un moment de răsturnări globale, despre influența eliberatoare a culturii, climei și bucătăriei încântătoare ale Italiei, la începutul anilor 20.

Yorick

În colecția Yorick de arte ale spectacolului, vor fi publicate noi cărți despre artiști care au schimbat lumea și domeniul lor de activitate. Îi veți descoperi pe The Beatles, Anthony Hopkins și pe Ernest Hemingway, prin trei titluri captivante.

„Beatles. O istorie”, volum semnat de Craig Brown, a fost desemnat cartea anului de Times, Telegraph și Sunday Times. De la autorul premiat al cărții „Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret”, vom citi, așadar, o biografie fascinantă, hilară și caleidoscopică despre legendara trupă The Beatles.

„Dragă tată” propune o privire intimă și iluminatoare asupra lui Ernest Hemingway ca tată, dezvăluită printr-o selecție de scrisori pe care scriitorul și fiul său, Patrick, le-au schimbat pe parcursul a douăzeci de ani.

„Anthony Hopkins. O viață” de Quentin Falk prezintă ascensiunea actorului galez de Oscar, de la începutul carierei sale în teatru și film până la statutul său actual de superstar.

O reeditare mult-așteptată a fanilor Yorick este „Sculptând în timp” de Andrei Tarkovski. Căutând răspunsuri la întrebări despre film și artă în general, despre creator și public, despre valori și non-valori, unul dintre cei mai importanți cineaști din secolul XX privește adânc în sine și spre lumea din jur.

Young Adult

În cadrul colecției Young Adult, vom regăsi „French kissing in New York” de Anne-Sophie Jouhanneau, o poveste de dragoste fermecătoare, plină de energie, despre o fată care abia așteaptă să facă parte din scena restaurantelor din Manhattan și să-l găsească pe băiatul de care s-a îndrăgostit cu o vară în urmă. Perfect pentru fanii serialului „Emily la Paris”.

n’autor

Pentru n’autor, 2023 va fi anul când va aniversa, cu multe surprize, 5 ani de la lansarea colecției. Primele două titluri din acest an anunțate sunt „Pe cine iubești mai mult?” și „Ai uitat să râzi”.

„Pe cine iubești mai mult?” este debutul literar al traducătoarei Mihaela Buruiană, un volum de proză scurtă compozită, care pendulează între copilărie și maturitate, între tipuri de dragoste, între urban și rural, cu figuri feminine în prim-plan.

„Ai uitat să râzi” vă sună familiar, căci a fost publicat inițial în 2016 la Nemira de scriitorul Bogdan Munteanu, a cărui cea mai recentă carte este romanul „Stai jos sau cazi”. Acum va apărea în n’autor într-o ediție nouă, revăzută și adăugită cu cinci povestiri. Practic, o nouă experiență de lectură.

Nezumi

Nezumi by Nemira, primul imprint de manga în limba română, pregătește 3 noi apariții: Dokoboko no Waltz, Shino can’t say her name și Pino.

Nemi

Nemi vine cu surprize pentru cei mici – o nouă apariție din seria „Tina balerina”, precum și „Dar motan sărbătorește” de Cristina Andone, din seria „Dar motan”.

Din seria „Povești din pădurea muzicală” de Cristina Andone va apărea o nouă carte: „Strauss și dansul rozelor de mai”. Iar Adrian Șonka își va delecta tinerii cititori cu „Ghidul micului astronom prin univers” (reeditare).

Dragă tată propune o privire intimă și iluminatoare asupra lui Ernest Hemingway ca tată, dezvăluită printr-o selecție de scrisori pe care scriitorul și fiul său, Patrick, le-au schimbat pe parcursul a douăzeci de ani.

 

 

 

 



02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.