Ad Hoc debutează în „Harap Alb“ cu 10.000 de exemplare dintr-un album
https://www.ziarulmetropolis.ro/ad-hoc-debuteaza-in-harap-alb-cu-10-000-de-exemplare-dintr-un-album/

Prima trupă de punk acustic folcloric medieval din ţară, Ad Hoc, originară din ţinutul Transilvaniei îşi lansează joi, pe 17 octombrie 2013, primul lor album – ,,Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale” în numărul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”.

Un articol de Andrada Văsii|14 octombrie 2013

Prima trupă de punk acustic folcloric medieval din  ţară, Ad Hoc, originară din ţinutul Transilvaniei, îşi lansează joi, pe 17 octombrie 2013, primul lor album – ,,Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale” în numărul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”.

Evenimentul va avea loc  în Music Club din Bucureşti şi reprezintă o dublă premieră pentru România: pentru prima dată o trupă românească îşi lansează albumul de debut într-un număr atât de mare – 10.000 de exemplare – complet gratuit (preţul revistei fiind acelaşi) şi pentru prima dată povestea albumului este integrată în  aventurile lui Harap Alb, artiştii jucând rolul de „trubaduri şturlubatici” şi în lumea fantastică a lui Harap Alb.

După 4 ani de existenţă, Ad Hoc lansează primul lor material discografic. Cele aproape 200 de concerte pe care le-au susţinut prin toată ţara şi entuziasmul publicului i-au convins pe băieţi că a venit momentul să imprime un prim EP.

„Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale” va conţine 6 piese originale Ad Hoc, un cover după binecunoscuta piesă „The Drunken Sailor” şi un bonus video.

Intitulat după motto-ul formaţiei (o traducere a sintagmei ,,Sex, drugs and Rock ‘n’ Roll” într-o variantă medievală românească), EP-ul poartă numele single-ului lansat în luna iulie a acestui an şi reprezintă, într-o mare măsură, filozofia de viaţă a celor 5 ,,AdHoci”.

Album Ad Hoc şi poveşti desenate în revista Harap Alb

Despre albumul celor de la Ad Hoc  şi colaborarea cu „Harap Alb continuă…”, Dan „Ursu” Olar, percuţionistul şi managerul trupei declară: ,,E scurt, deoarece programul încărcat de concerte nu ne-a permis să înregistrăm mai mult. Pentru moment am hotărât să lansăm EP-ul de faţă, acesta cuprinzând piesele noastre complet originale. Chiar dacă majoritatea pieselor pe care le cântăm sunt foarte diferite de sursele vechi din care ne inspirăm, am considerat că e mai important să punem acum pe un CD ceea ce am compus noi. În ceea ce priveşte colaborarea cu „Harap Alb continuă…”, aceasta ne onorează. Este o colaborare pe cât de evidentă, pe atât de inevitabilă – ei exprimă prin bandă desenată ceea ce facem noi în muzică.”

Ad Hoc

Membrii trupei Ad Hoc, portretiza’i ca personaje de benzi desenate pe afişul evenimentului

Ad Hoc a luat fiinţă acum 4 ani în Oradea, la iniţiativa lui Sergiu ,,Corbu” Boldor, şi a trecut prin multe schimbări de formă şi fond. Pornind de la un duet stradal care cânta muzică de cameră, au ajuns sa fie un grup de 5 flăcăi care îmbină atitudinea punk cu instrumentele acustice, filozofiile şi elementele folclorice româneşti, cu o melodie şi o tehnică medievală.

Ei nu susţin concerte, ci spectacole, combinând cu succes costumele medievale cu efecte de fum şi lumini. Ad Hoc reuşeşte să îmbine tatuaje, piei, blănuri, poveşti şi legende din folclor, opinci şi motive tradiţionale româneşti, grai şi ritmică autentică, totul într-o formă cât se poate de atipică şi energică.

Pentru acest proiect fiecare dintre membrii trupei Ad Hoc şi-a adus contribuţia personală în baza pregătirii profesionale şi a experienţelor anterioare. „Am colaborat cu mai multe trupe româneşti, printre care Celelalte Cuvinte sau Luna Amară şi am făcut parte din organizarea unor festivaluri de renume din România – IRAF sau Stufstock, de exemplu. Am fost şi „cărători de scule” şi impresari. Am bătut ţara în lung şi-n lat de la Iaşi, la Timişoara, de la Oradea la Vama Veche.

Îmi aduc aminte că acum câţiva ani buni, împreună cu Ursu, am călătorit prin Europa trăind din cântat stradal. Credem că pentru a putea pretinde că facem ceva cu adevărat bun, trebuie să şi stim ce facem. Sperăm ca rezultatul să fie pe măsură. Până acum, noi suntem foarte mulţumiţi şi se pare că şi publicul la fel” – spune Sergiu ,,Corbu” Boldor.

Info:

Cei 5 Ad Hoc sunt: Dan ,,Ursu” Olar (percuţie), Sergiu ,,Corbu” Boldor (vioară, voce), Adrian ,,Şoimu” Bologa (vioară, voce), Igor Antoniuc ,,Făt-Frumos” (chitară, voce) şi Andrei Nagy ,,Vampiru” (violoncel).

Foto credit: Facebook Ad Hoc

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.