Ada Milea, Dorina Chiriac și Bobo Burlăcianu, în concert, la Teatrul Gong din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/ada-milea-dorina-chiriac-si-bobo-burlacianu-in-concert-la-teatrul-gong-din-sibiu/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă o serie de două concerte cu Ada Milea şi prietenii săi, Dorina Chiriac şi Bobo Burlăcianu. Cele două concerte vor avea loc duminică, 24 ianuarie şi, respectiv, duminică, 31 ianuarie, de la orele 18:00.

Un articol de Petre Ivan|19 ianuarie 2016

„Concert cu bucăți din concerte” este un spectacol eveniment ce îi aduce în fața publicului, duminică, 24 ianuarie, de la ora 18:00, pe Ada Milea și Bobo Burlăcianu de la trupa „Fără Zahăr”.

Programul pe care îl vor prezenta conține „cântece de iarnă” de pe cel mai nou CD al artiștilor, dar și adaptări ale unor piese muzicale din spectacole de teatru la care au contribuit sau fragmente din albumele „Quijote”, „Nasul” și „Alcool”. Concertul este recomandat celor cu vârsta peste 12 ani și are o durată de aproximativ 1h15min

„Apolodor”, cel de-al doilea concert al Adei Milea la Sibiu ne invită să descoperim un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului inventat de Gellu Naum, un pinguin trist, suferind de dor, căruia Ada Milea îi dă consistență într-un spectacol comic și muzical, cu jucării, alături de una dintre cele mai simpatice actrițe din România, Dorina Chiriac.

Evenimentul va avea loc duminică, 31 ianuarie, de la ora 18:00. Concertul are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă (3+).

Cele două concerte fac parte din campania de comunicare a proiectului „Cel mai mare Gulliver”, un spectacol după Gelu Naum, pe muzica Adei Milea, în regia lui Alexandru Dabija.

„E o întâmplare fericită să îi avem alături pe unii dintre cei mai iubiți creatori de muzică și teatru din România. Proiectul e în lucru încă din primăvara anului trecut și va fi prezentat publicului în prima parte a lunii martie din acest an.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Foto: Ada Milea – Teatrul Gong

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.