Ada Solomon, Rădulescu și Porumboiu, la Berlinale Talents
https://www.ziarulmetropolis.ro/ada-solomon-radulescu-si-porumboiu-la-berlinale-talents/

Producătorul de film Ada Solomon, regizorul Corneliu Porumboiu şi scenaristul Răzvan Rădulescu vor participa la secţiunea Berlinale Talents a Festivalului Internaţional de la Berlin 2014.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Producătorul de film Ada Solomon, regizorul Corneliu Porumboiu şi scenaristul Răzvan Rădulescu vor participa la secţiunea Berlinale Talents a Festivalului Internaţional de la Berlin 2014.

Secţiunea Berlinale Talents a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2014 a invitat o serie de experţi din industria cinematografică să împărtăşească experienţele lor cu cele mai promiţătoare 300 de tinere talente din domeniu, din întreaga lume.

Printre aceştia se numără Ada Solomon, Corneliu Porumboiu şi Răzvan Rădulescu.

Peste 120 de experţi internaţionali se vor concentra pe importanţa firului narativ într-un film de succes, în perioada 8 – 13 februarie, la teatrul Hebbel am Ufer din Berlin.

Programul de anul acesta tematizează, pe lângă fineţurile unui scenariu de succes, şi tehnica creării unor caractere puternice şi dezvoltarea unor lumi de poveste prin introducerea unor formate narative inovatoare.

Renumitul scenarist Răzvan Rădulescu, autor, printre altele, al scenariului premiat cu Ursul de Aur 2013 „Poziţia copilului”, va pune accentul pe dezvoltarea personajelor în scenariul de film, alături de colegii săi Tony Grisoni („Spaimă şi scârbă în Las Vegas/ Fear and Loathing in Las Vegas”) şi Claudia Llosa („Laptele deznădejdii/ La teta asustada”, „Aloft”).

Creatorii de film vor dezbate în jurul formatului hibrid al filmului şi vor analiza cum se încalcă regulile şi graniţele formale dintre genuri.

Ada Solomon

Regizorii Corneliu Porumboiu,  Warwick Thornton şi Sophie Hyde vor vorbi despre beneficiile utilizării unor strategii documentare şi narative inovatoare

Reţeta găsirii poveştii potrivite, dezvoltarea unui proiect şi comercializarea acestuia sunt trei puncte importante în discursul producătorilor Ada Solomon („Poziţia copilului”) şi Bertha Navarro („Labirintul lui Pan/ Pan’s Labyrinth”).

Tinerele talente selectate din România să participe la cea de-a 12-a ediţie a Berlinale Talents sunt editorul Alexandru Petru, producătoarea Gabriela Suciu, regizoarea Adina Istrate şi actriţa Elena Andreea Vasile, ultimele două participând cu susţinerea ICR Berlin.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se va desfăşura în perioada 6 – 16 februarie.

Foto cu Ada Solomon, Răzvan Rădulescu și Corneliu Porumboiu – Cinemagia

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.