Adamesteanu, Esca şi Alex. Ştefănescu au dat lovitura la Bookfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/adamesteanu-esca-si-alex-stefanescu-au-dat-lovitura-la-bookfest/

„Anii romantici”, de Gabriela Adameşteanu, „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, „Un scriitor, doi scriitori”, de Alex. Ştefănescu, şi „Fiul cel bun”, de Pascal Bruckner, se numără printre volumele cu cele mai mari vânzări la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

Salonul Internaţional de Carte Bookfest s-a desfăşurat de miercuri până duminică, la complexul Romexpo din Capitală, accesul publicului la evenimentele pregătite fiind gratuit.

Editurile Polirom şi Cartea Românească şi-au întâmpinat cititorii cu aproximativ 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 20%, şi cu peste 100 de titluri la preţul de 9,99 lei.

La editura Polirom, un succes răsunător în rândul cititorilor l-a avut volumul „Anii romantici”, de Gabriela Adameşteanu, urmat de „Istoria Poloniei”, de Norman Davies şi “Cum iubesc bărbaţii”, de Mihaela Rădulescu. Printre preferinţele cititorilor s-au mai numărat volumele „Soacre şi nurori. La cine este cheia?”, de Aurora Liiceanu, şi „Foc palid”, de Vladimir Nabokov.

La Cartea Românescă, pe primul loc în topul celor mai bine vândute volume s-a situat „Însemnările mele”, de Maria Banuş, urmat de „Controlul cărţii. Cenzura literaturii în regimul comunist din România”, de Liliana Corobca, „Negustorul de începuturi de roman”, de Matei Vişniec, „Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel”, de Luminiţa Corneanu, şi „Călcâiul lui Magellan”, de Octavian Soviany.

Peste 1.000 de titluri la Humanitas

De asemenea, editurile Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia i-au aşteptat pe cititori cu peste 1.000 de titluri, toate volumele având reducere de 10%, iar ediţiile de colecţie s-au bucurat de preţuri speciale.

adamesteanu

„Călcâiul lui Magellan”, de Octavian Soviany

Astfel, la editura Humanitas, pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat volumul „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, urmat de „Primul Război Mondial”, de Lucian Boia, „Muşte pe parbrizul vieţii”, de Radu Paraschivescu, „Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei”, de Antoaneta Ralian, „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii”, de Lucian Boia, şi antologia „Casele vieţilor noastre”.

În ceea ce priveşte editura Humanitas Fiction, prima poziţie în topul vânzărilor a fost ocupată de volumul „Confidentul”, de Hélène Grémillon, iar pe locul al doilea s-a situat cartea „Broaşte”, de Mo Yan, urmată de „Al patrulea zid”, de Sorj Chalandon, „Sumki”, de Amos Oz, şi „Portocala mecanică”, de Anthony Burgess.

La editura Curtea Veche, „Drumul spre casă”, de Principele Nicolae şi Filip Iorga, „Antifragil”, de Nassim Nicholas Taleb, şi „Focus”, de Daniel Goleman, au fost cele mai căutate titluri.

La Bookfest 2014, cele mai vândute cărţi din colecţiile de literatură au fost „Fiul cel bun”, de Pascal Bruckner, „La revedere acolo sus”, de Pierre Lemaitre, „Să nu te întorci niciodată”, de Lee Child, „Secretul soţului”, de Liane Moriarty, şi „Farlander”, de Col Buchanan.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Foto cu: Adamesteanu, Esca şi Alex. Ştefănescu – wikipedia şi facebook

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.

15
/12
/22

Pentru că unele dintre cele mai inspirate cadouri sunt cărțile, vă prezentăm o selecție de titluri noi, de la Grupul Editorial Trei, numai bune de pus sub bradul de Crăciun. Veți regăsi printre acestea volume ca „Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, sau „Război” de Louis‑Ferdinand Céline.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

12
/12
/22

Viața Prințului Harry ni se dezvăluie nu numai în seria documentară „Harry & Meghan”, recent intrată pe Netflix, ci și prin intermediul autobiografiei sale, „Rezervă”, care va fi disponibilă și în limba română, la Editura Nemira, din 10 ianuarie 2023.

07
/12
/22

Institutul Cultural Român va fi prezent la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, desfășurată în perioada 7-11 decembrie, cu o ofertă de peste 50 de titluri: volume din sfera memorialistică, albume de artă sau literatură, pe care cititorii prezenți la Romexpo le vor putea cumpăra cu o reducere de 30 %.

24
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat în România cartea „Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu”, de Chris Nikic & Nik Nikic, la Editura ap! (ACT și Politon). Lansarea a avut loc în prezența artistei Cristina Bălan, câștigătoare a concursului „Vocea României”, care a scris cuvântul-înainte pentru ediția în limba română a cărții.

23
/11
/22

20 de însemnări din jurnalele ținute de Charles Bukowski în ultimii ani de viață, pe când era deja septuagenar și o legendă a undergroundului literar american, așa cum apar în volumul „Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul” (Editura Polirom, 2022, traducere de Cristian Neagoe).