La 12 ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”, fotograful Răzvan Voiculescu a lansat albumul „Bucătăria Hoinară se găteşte de plecare”, partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, o altă dimensiune a României.
Un articol de Ziarul Metropolis|13 decembrie 2022
Evenimentul de lansare a avut loc luni, 12 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, sala Gloria (Str. Bucovina, nr 6).
Evenimentul i-a adus în fața publicului pe fotograf și o parte dintre personajele din album și a fost moderat de jurnalistul Cătălin Ștefănescu.
Cu această ocazie a fost proiectat și scurtmetrajul „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Razvan Voiculescu, iar seara s-a încheiat cu două scurte recitaluri susținute de Lorena Oltean, respectiv de Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase.
„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit.
Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, spune fotograful Răzvan Voiculescu.
„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești de care să se bucure și generațiile care vin.
Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”.