„Aleea Comediei” s-a deschis în Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/aleea-comediei-s-a-deschis-in-centrul-vechi/

Marţi, 17 decembrie 2019, la ora 12.00, la sediul Teatrului de Comedie a avut loc ceremonia oficială de dezvelire a celor şase monumente de for public, dedicate îndrăgiţilor actori Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie şi Dem Rădulescu.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2019

Proiectul intitulat „Aleea Comediei” a fost organizat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Amfitrionul ceremoniei a fost directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță. Evenimentul a fost unul încărcat de emoție, cu atât mai mult cu cât au fost prezenți și au luat cuvântul rudele apropiate ale celor șase actori, alături de alte personalități ale vieții culturale românești.

„Primăria Capitalei și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic ne oferă un mare cadou, o reverență în fața unor mari artiști care au marcat istoria Teatrului de Comedie. Centrul Vechi a primit astăzi un tezaur. Să ne bucurăm de el și să-l păstrăm în sufletele noastre!” a declarat George Mihăiță.

La rândul lor, și alte personalități au spus câteva cuvinte legate de inaugurarea unei Alei a Comediei. „Radu Beligan a iubit mult acest teatru. Dacă ar fi fost să retrăiască o perioadă din viața lui, cu siguranță ar fi ales perioada pe care a petrecut-o la Teatrul de Comedie. Îmi spunea adesea că cea mai fericită etapă din întreaga lui carieră artistică a fost aici”, a declarat Lamia Beligan.

Iar Oana Pellea a spus: „Amza a considerat Teatrul de Comedie un fel de ACASĂ. A fost teatrul lui de suflet și a păstrat față de domnul Radu Beligan și de teatru un respect și o iubire mărturisită. Fie ca cerul Teatrului de Comedie să fie plin de stelele unor străluciți actori, iar pe Aleea Comediei să răsune hototele de râs ale spectatorilor ce se vor delecta cu spectacolele Teatrului.”

30
/10
/14

Vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi invită pe iubitorii de literatură la lansarea celui mai nou roman al Hertei Müller, “Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi”. De asemenea, Ada Milea va susţine un minirecital cu piesele favorite ale Hertei Müller, iar Corina Bernic va prezenta un colaj de filme cu şi despre Herta Müller

30
/10
/14

La Librăria Humanitas de la Cișmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” și „Toate mințile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

29
/10
/14

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari și „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

29
/10
/14

Numeralul de identificare ne dă, de multe ori, bătăi de cap. Lucrurile sunt mai complicate deoarece, în timp, folosirea lui în limbajul vorbit a suferit câteva modificări care au fost, până la urmă, acceptate ca norme gramaticale.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.