„Fotocronici“: cele mai frumoase reportaje în imagini
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotocronici-cele-mai-frumoase-reportaje-in-imagini/

Ziarul Metropolis vă invită să vedeţi cele mai bune imagini surprinse de fotoreporterii publicaţiei, într-o nouă secţiune, „Fotocronici“.

Un articol de Ziarul Metropolis|5 August 2013

Ziarul Metropolis vă invită să vedeţi cele mai bune imagini surprinse de fotoreporterii publicaţiei, într-o nouă secţiune, „Fotocronici“.

În „Fotocronici“ veţi găsi galerii cu personalităţi culturale: actorii Radu Beligan, Andi Vasluianu, George Mihăiţă, Virginia Mirea, dirijorul Tiberiu Soare. Puteţi vedea cum arată o zi din viaţa unei balerine şi puteţi afla cum se face un spectacol de teatru radiofonic.

Click pe imagine pentru a vedea galeria cu George Mihăiţă şi Virginia Mirea

teatru radiofonic (5)

Ora 9 dimineața, într-o zi de iulie, în Studioul T1 „Mihai Zirra“: George Mihăiţă şi Virginia Mirea au venit să înregistreze „Ce ştia satul“, comedie într-un act de Al. Valjan, prima piesă transmisă la radioul românesc, acum 84 de ani.

Click pe imagine pentru a vedea galeria cu Radu Beligan

Radu Beligan

Radu Beligan: „Un ţigănuş de vreo zece ani se apropie de mine în târg la Bolintin: «Nu eşti dumneata artistul ăla care a jucat în filmele alea?».

Click pe imagine pentru a vedea galeria „O zi din viaţa unei balerine“

Andra Ionete

O prim-balerină – când pășește pe scenă – trebuie să fie o senzație. Trebuie s-o vezi după primii pași, să-ți oprească respirația, nu să stai s-o cauți prin ansamblu.“ – Andra Ionete, balerină

Click pe imagine pentru a vedea galeria cu Andi Vasluianu

Andi Vasluianu

Andi Vasluianu: „Actorii generoşi sunt atenţi la parteneri, personajul lor apare prin această preocupare. Cred că asta am auzit-o odată la Rebengiuc, a zis-o într-un interviu: „Fă-o pe ea să se simtă Lady Macbeth şi tu vei fi Macbeth.“

Click pe imagine pentru a vedea galeria cu Tiberiu Soare

Tiberiu Soare

Tiberiu Soare: „Stau cu partitura și studiez. Încercând să schițez un contur sonor al întregii lucrări, fiind foarte atent la fiecare detaliu, se creează niște asociații de idei – un amalgam între amintiri personale, clișee de ordin cultural, mirosuri… e sinestezic. Ca la Baudelaire“.

Fotografii: Petrică Tănase

05
/03
/18

OPINIE Sincer, nu înțeleg snobismul multor cinefili sau prieteni cunoscători de cinema, exprimat în special pe Facebook, față de Oscaruri. Premiile Oscar sunt ceea ce sunt, și asta de mulți ani, dacă nu dintotdeauna.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

15
/10
/16

Povestea uluitoare a unui film, „Şi va fi...” (1992), realizat în România de un regizor basarabean, Valeriu Jereghi, cu bani de la Moscova şi în timp ce URSS se prăbuşea. Film relansat duminică, la sala de cinema a Muzeului Ţăranului, într-o proiecţie cu intrare liberă în cadrul „Les Films de Cannes a Bucarest”.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

27
/08
/14

Suntem o societate de consum în care rareori produsele pe care le cumpărăm ne trebuie cu adevărat. Ignorăm propriile puteri și ne lăsăm controlați de reclame ascunse sub un concept. Ce facem când teatrul ne aduce toate aceste elemente pe scenă?

Page 1 of 3123