Alexandra Nechita expune în premieră la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandra-nechita-expune-in-premiera-la-bucuresti/

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureştiului, Grădina cu sculpturi, prima expoziţie de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spaţiul expoziţional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar în faţa Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2017

Am creat în România cu o energie foarte bună și cu multă emoție. E o experiență nouă din multe puncte de vedere. Este prima oară când expun un ansamblu de sculpturi în țară, unde sunt cunoscută mai degrabă ca pictoriță. Sunt primele realizate chiar aici, cu materiale locale și – lucrul care mă bucură cel mai tare – sunt accesibile publicului, într-un spațiu mai puțin convențional, care încurajează interacțiunea. Visam de mult să creez în România și să expun pentru publicul de aici, spune Alexandra Nechita

Vernisajul expoziției Grădina cu sculpturi are loc pe 19 septembrie, de la ora 18:00, în fața Ateneului Român, în prezența artistei Alexandra Nechita. Despre cele opt sculpturi care vor fi expuse în această toamnă în fața Ateneului Român.

Sunt lucrări la care are acces oricine: le poți vedea, te poți apropia, le poți atinge. De aceea, îmi doresc ca toți cei care au ocazia să facă asta, să se conecteze cu lucrările, să le interpreteze și să le simtă în felul propriu. În fiecare dintre noi există o conversație permanentă între realitate și fantezie. E tema care se reflectă cel mai puternic în acest ansamblu de lucrări, dar care nu îngrădește nicio altă viziune. – Alexandra Nechita.

Alexandra Nechita

Plecată din România pe vremea când avea doar un an și jumătate, Alexandra Nechita a revenit în țara natală unde își dorește să dezvolte o nouă serie de proiecte.

Recunoscută în lumea întreagă pentru picturile sale în stilul cubist realizate la o vârstă fragedă, pictorița româncă stabilită în SUA, Alexandra Nechita a avut la opt ani prima expoziție personală a Biblioteca Municipală din Los Angeles.

În scurt timp a atras atenția criticilor de artă, care au început să scrie despre maniera abstractă, unică, lirică a tinerei artiste. Tablourile Alexandrei Nechita se regăsesc în sute de muzee din lume, de la colecția de artă a Vaticanului, până la colecții particulare deținute de celebrități precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita și-a dezvoltat limbajul vizual aparte în numeroase picturi și sculpturi din bronz, sticlă și metal. În anul 2008 absolvă UCLA, una dintre cele mai mari și mai prestigioase instituții de învățământ din lume, de unde obține o diplomă în Arte Plastice și își dedică timpul promovării artelor ca mod de expresie și comunicare în școală.

Foto: Alexandra Nechita – facebook

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.