All Inclusive. Ce comedie!
https://www.ziarulmetropolis.ro/all-inclusive-ce-comedie/

Mare comedie, mare!, în capitala ţării noastre. A avut loc la, Palatul Naţional al Copiilor, spectacolul “All Inclusive” (după o piesă de Alexandru Popa), în regia lui Vlad Zamfirescu.

Un articol de Andrei Crăciun|27 martie 2017

Comedie clasică, de situație, All Inclusive a fost întâmpinată cu aplauze strașnice în Palatul Național al Copiilor. Publicul a ovaționat ca la congres.

Situația din piesă e așa: o tânără studentă la Teatru trăiește o – cum altfel? – frumoasă poveste de dragoste cu profesorul ei, ocazie cu care se trezește cu două liniuțe la testul de sarcină. În tot acest timp, părinții fetei traversează o criză conjugală. Tatăl e încurcat cu o terță, care… în fine, e complicat, dar amuzant.

Actorii: în rolul tinerei studente, tânăra Diana Roman a avut o prestație matură. Fără reproș.

În rolul tatălui studentei, mereu tânărul Marius Manole, despre care ce să mai spui? Marius Manole e Marius Manole, și e de-ajuns asta. Transmite o energie bună de cum intră în scenă. Publicul o primește și i-o întoarce sporită. Marius Manole și publicul își dau, reciproc, binețe la fiecare replică. Pe scurt, el face  ceea ce face orice actor mare, chiar și când rolurile nu sunt foarte solicitante.

În rolul mamei studentei, Medeea Marinescu. Joc elegant, ca de obicei, chiar dacă a avut de interpretat o scorpie cu foarte mari probleme emoționale.

Cea mai plăcută apariție a constituit-o însă, după umila părere a spectatorului care mă încăpățânez să rămân, Mirela Oprișor, în rolul amantei tatălui studentei. Prestație de mare clasă. Impecabilă.

Și mai este și Vlad Zamfirescu, actorul, distribuit de Vlad Zamfirescu, regizorul, în rolul profesorului de actorie. E greu, dacă nu imposibil, să aduci argumente că nu a fost cea mai bună alegere. A fost.

Așadar, doamnelor și domnilor, ne aflăm în prezența unui spectacol care nu va schimba lumea, în ciuda tonului moralizator, cam didactic, din final. Un spectacol care distrage de la realitatea imediată și ne lasă cu un zâmbet și, poate, câteva întrebări.

Pe scurt, în definitiv, o comedie adevărată.



19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.