ALT.CRACIUN, Targul de Craciun alternativ, revine la ARCUB din 16 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/alt-craciun-targul-de-craciun-alternativ-revine-la-arcub-din-16-decembrie/

A doua ediţie a târgului alternativ de Crăciun vine cu ultimele noutăţi în materie de design românesc şi muzică alternativă. Târgul va putea fi vizitat în fiecare zi între 16 şi 23 decembrie, între orele 14:00-21:00.

Un articol de Petre Ivan|7 decembrie 2016

Între 16 și 23 decembrie, târgul alternativ de Crăciun revine cu sărbătoarea industriilor creative din București. Muzică live, ultimele colecții ale designerilor români și noi delicii pentru gurmanzi, așa arată ALT.CRĂCIUN ediția a doua la ARCUB, strada Lipscani 84-90. Accesul publicului este gratuit.

ARCUB dă startul la sărbătoare vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, cu concertul Cântece de iarnă semnat Ada Milea, primul dintr-o serie de concerte live ALT.CRĂCIUN 2016.

Lucia, Aida și noi, Horia și Flores, Byron, Eyedrops sunt doar câteva din numele muzicii alternative românești, care vor urca în fiecare seară, de la ora 19, pe scena din pasajul Gabroveni, iar Corul de Copii Radio va susține două concerte de coveruri după Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Alexandrina Hristov, Kumm sau Alternosfera.

ALT.CRĂCIUN include:  ALT.FASHION SHOP – Haine și bijuterii create de designeri români: Bianca Georgescu, HUMAN APJ, snob., MIHHER, Bon Bijou, Mender, Aer Wear, LIA.

ALT.WINTER DRINKS Shop – Ciocolată caldă, vin fiert, ceaiuri și multe alte bunătăți.

ALT.GIFT SHOP powered by Dizainăr – Obiecte de design românesc pe care le-ați admirat la Romanian Design Week. Portofoliul Dizainăr cuprinde peste 600 de creații ale designerilor români, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafică și până la accesorii personale, decorațiuni, fotografie, jucării sau obiecte de sticlă și ceramică semnate de: Arhifab, Atelier Ciprian Manda, Dragoș Motica, Alexe Popescu, After Race, Ruxandra Sacaliș, 201 Design Studio, Mădălina Andronic, Andrei Ignia, Atelier A4, Alexandru Ioniță, Mihnea Ghilduș, Lana Dumitru, Anca Fetcu, Photoliu, Brut Concept, Izzi Design, Vlad Butucariu, Simplexio, Cai verzi pe pereți, Alina Constantin, Maria Decu și Mihai Dumitrache, Foldo, Gavia Concept, Alexandra Constantinescu, Threads and Throws, Gabriel Geller, Oana Boboc, Upside Down, Colorhood, Uppercrazy, Aerium, Prăvălia cu Păpuși, Florin Poptean, Jazz Design, Mihai Stamati, etc.

ALT.CRĂCIUN este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB.

Foto: ALT.CRĂCIUN – ARCUB

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.