Amintiri din Epoca de Aur și Robotzi la Comedy Short Film Festival @ Plaza România
https://www.ziarulmetropolis.ro/amintiri-din-epoca-de-aur-si-robotzi-la-comedy-short-film-festival-plaza-romania/

În secţiunea din afara competiţiei a noului festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate trei lungmetraje celebre, episoade din ultimele sezoane ale RObotzilor şi şase scurtmetraje.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2015

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, în secțiunea din afara competiției, cinefilii vor putea vedea filmul omnibus selectat la Cannes “Amintiri din Epoca de Aur”, scris de Cristian Mungiu și regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu și Cristian Mungiu.

Mai mult, la festival, va putea fi vizionat filmul mut alb-negru premiat cu trei Globuri de aur și șapte Oscaruri “Artistul ”, de Michel Hazanavicius, și la lungmetrajul de animație “Shaun the Sheep“, de Richard Starzak și Mark Burton, lungmetraj care are premiera în România pe 27 februarie 2015.

Intrarea la toate proiecțiile din cadrul Comedy Short Film Festival @ Plaza România este gratuită.Amintiri din Epoca de Aur

Una din premierele pe care festivalul le oferă amatorilor de film este difuzarea într-o sală de cinema modernă a 27 de episoade din celebrul serial RObotzi, realizat de Creative Monkeyz.

În secțiunea din afara competiției a Comedy Short Film Festival @ Plaza România vor fi difuzate șase scurtmetraje de comedie. Singurul românesc dintre acestea este “Şi băieţii câteodată“, de Matei Lucaci-Grunberg. Celelalte filme provin din SUA, Argentina, Marea Britanie și Franța.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Programul complet al festivalului îl găsiți la http://plazafilmfestival.ro/festival-program/

Foto: Amintiri din Epoca de Aur – cinemagia

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.