Anamaria Marinca: Brad Pitt şi David Ayer au fost sprijinul meu
https://www.ziarulmetropolis.ro/anamaria-marinca-brad-pitt-si-david-ayer-au-fost-sprijinul-meu/

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război „Furia: Eroi anonimi/ Fury”, a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost „sprijinul” său.

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2014

Pe 19 octombrie, lungmetrajul a fost proiectat în premieră în închiderea Festivalului de Film de la Londra, în prezenţa actorului Brad Pitt şi a regizorului David Ayer. De asemenea, la premiera lungmetrajului au participat actorii Anamaria Marinca, Alicia Von Rittberg, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal şi Michael Peña.

Întrebată după premiera lungmetrajului cum a fost să filmeze o scenă atât de intensă precum cea prezentată în drama de război, Anamaria Marinca a precizat că, într-un fel, pentru ea „nu a fost atât de greu”, având în vedere că „băieţii au creat întreaga atmosferă”.

„Era o frică peste tot şi am simţit-o intens. David este un regizor incredibil şi cumva a reuşit să ne pună să creăm această situaţie uimitoare”, a completat aceasta.

„Ştiu că a brutal, a fost teribil să realizăm acea scenă, tremuram în realitate, doar am crezut. Uneori doar crezi, oamenii din jur te fac să crezi şi cred că, pentru mine, Brad şi David au reprezentat sprijinul principal”, a mai spus Marinca.

Pe de altă parte, întrebată dacă relaţia dintre regizorul filmului şi actorul Brad Pitt a fost una „naturală”, Anamaria Marinca a precizat că, „în momentul în care au ajuns în distribuţie, ei deja se purtau ca o familie”.

„A fost un proces neobişnuit. M-am simţit foarte apropiată de ei şi m-am simţit în pericol şi în siguranţă în acelaşi timp. Ştiu că este un paradox, dar a fost o perioadă nebună pentru noi toţi”, a mai spus Marinca.

Cu o acţiune care se petrece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul „Fury” spune povestea unui sergent american (Brad Pitt) cu mare experienţă în luptă.

Împreună cu echipajul său de cinci oameni, sergentul Wardaddy conduce un tank Sherman, supranumit „Fury”, şi pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigaşă, care ar trebui să dea ultima lovitură forţelor armate ale Germaniei naziste.

Despre Anamaria Marinca

Anamaria Marinca a devenit cunoscută la nivel internaţional datorită unor roluri din filme precum „Sex Traffic”, de David Yates (2004), pentru care a primit

Anamaria Marinca

Anamaria Marinca

premiul BAFTA în 2005, şi, mai ales, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu (2007), recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2007.

Rolul Otilia din filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” i-a adus Anamariei Marinca, în 2007, premiul pentru cea mai bună actriţă a anului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, iar, în 2008, premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Palm Springs.

Anamaria Marinca a mai jucat în filmul „Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven” (BBC TV), alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în „Hotel Babylon”, produs de BBC, şi în „Boogie”, de Radu Muntean. Actriţa a jucat, de asemenea, în „Furtuna/ Storm”, de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009, dar şi în „Contesa însângerată”, debutul în regie al lui Julie Delpy.

Foto: Anamaria Marinca – facebook

16
/11
/16

UrbanEye Film Festival 2016 ne așteaptă de astăzi până pe 20 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie, cu documentare captivante despre oraș, proiecții speciale, discuții și filme din competiție.

12
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, multipremiatul documentar „Cabală la Kabul” (2007), realizat de Dan Alexe, tratează cu tandreţe şi umor rivalitatea ultimilor doi evrei din Afganistan. O rivalitate excelent sugerată şi prin regie şi montaj.

12
/11
/16

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a și deschis prima ediție a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecție unică, așa cum va fi proiectat și în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

10
/11
/16

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră în Competiția de la Cannes și programat recent în cadrul Festivalului Filmului Francez de la București, „Ma Loute”, noua bizarerie a lui Bruno Dumont, este probabil cel mai excentric film din mainstream-ul festivalier al acestui an.

10
/11
/16

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, câștigător al Premiului Special al Juriului, dar și Don Quijote Prize, oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiția oficială a celui mai important eveniment cinematografic din America Latină – Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (Argentina). Ajuns la cea de-a 31-a ediție, evenimentul se va desfășura între 18 și 27 noiembrie.

08
/11
/16

Povestea lor în film se desfășoară pe la începuturile cinematografiei mondiale, în epoca filmului mut, când David Griffith a creat modul de a istorisi o poveste pe peliculă, iar Lillian Gish, datorită regizorului, a devenit o stea de cinema.

07
/11
/16

Am luat la bani mărunţi cinematografia română din epoca sa modernă, mai exact din anii ’50 şi până astăzi, şi am ales cele mai bune şi mai îndrăznețe debuturi de ficţiune. Zece titluri semnate de regizori reprezentativi din mai multe generaţii.

05
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, „Glissando”, filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1985 la Festivalul de la Veneția, se numără printre cele câteva opere cinematografice din timpul comunismului care au căpătat o faimă ce poate împiedica judecarea lor lucidă în prezent.

04
/11
/16

Meryl Streep va primi la Globurile de Aur din 2017 premiul pentru întreaga activitate Cecil B DeMille. Cu 29 de nominalizări la Globurile de Aur și 19 la Oscar, Meryl Streep este cea mai nominalizată actriță din istoria Hollywoodului.

04
/11
/16

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:00, proiecţia de gală a filmului „Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude. Evenimentul va avea loc în prezenţa regizorului şi va fi urmat de o sesiune Q&A (întrebări şi răspunsuri) moderată de Oana Stoica, critic de teatru şi curator al Festivalului Tânăr de la Sibiu.