Anatomia unui clișeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 20 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/anatomia-unui-cliseu-dupa-un-text-de-alexandru-doru-spataru-in-premiera-la-teatrul-stela-popescu-pe-20-februarie/

Anatomia unui clişeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu este premiera care deschide seria noilor titluri propuse în anul 2022 de Teatrul Stela Popescu. În distribuţie Crina Matei, Ana Maria Ivan şi pianistul Nicolae Dumitru. Spectacolul va putea fi văzut în avanpremieră pe 17 februarie, ora 19 şi premieră pe 20 februarie, ora 19, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2022

Oamenii se întâlnesc și se cunosc. Se cunosc și apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudența de a se cunoaște. Se despart, dar nu se uită.” Tu alegi dacă accepți imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viața e generoasă. Cea mai bună prietenă te înșeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înșeală cu cea mai bună prietenă. Ce faci? Te răzbuni sau înțelegi? Un spectacol despre emoții, impulsuri, așteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe.

Dacă aceste cuvinte v-au inspirat, nu rataţi ocazia de a vedea cum sunt transpuse ele scenic încă de la primele reprezentaţii ale spectacolului Anatomia unui clişeu, de la finalul lunii ianuarie.

Cristian Șofron, directorul Teatrului Stela Popescu, mărturisea :  „Totul a început cu citirea unui text al lui Doru Spătaru.  Un bărbat care scrie un text feminist ce analizează emoțiile contradictorii ale unei femei care vin odată cu sfârșitul unei relații. Intrigă perspectiva aceasta, nu? De fapt, nu e doar despre femei, este despre oameni puși față în față cu trădarea, despre cum te dezbracă și te maturizează suferința, despre himere versus realitate. Și mai ales, despre alegeri foarte conștiente și asumate, în perioade de maximă vulnerabilitate. Dacă textul este despre femei, m-am gândit mult și, până la urmă, am hotărât ca spectacolul să fie coordonat, regizat, tot de o doamnă, Chris Simion – Mercurian, iar scenografia să aparțină unei alte minunate doamne, Maria Miu. Alături de cele două colege actrițe, cred, de fapt sunt sigur, că spectacolul nostru vă va ridica multe întrebări…Oare va da și răspunsuri…? Vizionare plăcută!”

Acces 16 +

Durată: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Bilete pe www.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro

Organizator : Teatrul Stela Popescu

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

︎ – sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

︎ – se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

︎- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.