Anatomia unui clișeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 20 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/anatomia-unui-cliseu-dupa-un-text-de-alexandru-doru-spataru-in-premiera-la-teatrul-stela-popescu-pe-20-februarie/

Anatomia unui clişeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu este premiera care deschide seria noilor titluri propuse în anul 2022 de Teatrul Stela Popescu. În distribuţie Crina Matei, Ana Maria Ivan şi pianistul Nicolae Dumitru. Spectacolul va putea fi văzut în avanpremieră pe 17 februarie, ora 19 şi premieră pe 20 februarie, ora 19, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2022

Oamenii se întâlnesc și se cunosc. Se cunosc și apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudența de a se cunoaște. Se despart, dar nu se uită.” Tu alegi dacă accepți imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viața e generoasă. Cea mai bună prietenă te înșeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înșeală cu cea mai bună prietenă. Ce faci? Te răzbuni sau înțelegi? Un spectacol despre emoții, impulsuri, așteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe.

Dacă aceste cuvinte v-au inspirat, nu rataţi ocazia de a vedea cum sunt transpuse ele scenic încă de la primele reprezentaţii ale spectacolului Anatomia unui clişeu, de la finalul lunii ianuarie.

Cristian Șofron, directorul Teatrului Stela Popescu, mărturisea :  „Totul a început cu citirea unui text al lui Doru Spătaru.  Un bărbat care scrie un text feminist ce analizează emoțiile contradictorii ale unei femei care vin odată cu sfârșitul unei relații. Intrigă perspectiva aceasta, nu? De fapt, nu e doar despre femei, este despre oameni puși față în față cu trădarea, despre cum te dezbracă și te maturizează suferința, despre himere versus realitate. Și mai ales, despre alegeri foarte conștiente și asumate, în perioade de maximă vulnerabilitate. Dacă textul este despre femei, m-am gândit mult și, până la urmă, am hotărât ca spectacolul să fie coordonat, regizat, tot de o doamnă, Chris Simion – Mercurian, iar scenografia să aparțină unei alte minunate doamne, Maria Miu. Alături de cele două colege actrițe, cred, de fapt sunt sigur, că spectacolul nostru vă va ridica multe întrebări…Oare va da și răspunsuri…? Vizionare plăcută!”

Acces 16 +

Durată: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Bilete pe www.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro

Organizator : Teatrul Stela Popescu

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

︎ – sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

︎ – se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

︎- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.