Andi Vasluianu, în spectacolul „Un pic prea intim“, montat de Cristian Juncu la Teatrul Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-in-spectacolul-un-pic-prea-intim-montat-de-cristian-juncu-la-teatrul-nottara/

Cristian Juncu revine la Teatrul Nottara cu spectacolul „Un pic prea intim“, de Rajiv Joseph, din a cărui distribuţie fac parte Andi Vasluianu şi Catrinel Dumitrescu şi care va avea premiera în septembrie, în deschiderea stagiunii 2013 – 2014.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Cristian Juncu revine la Teatrul Nottara cu spectacolul „Un pic prea intim“, de Rajiv Joseph, din a cărui distribuţie fac parte Andi Vasluianu şi Catrinel Dumitrescu şi care va avea premiera în septembrie, în deschiderea stagiunii 2013 – 2014.

După ce, în anul 2011, a montat „Omul hazardului“ de Yasmina Reza, cu Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu, Cristian Juncu a revenit la Teatrul Nottara, unde a început repetiţiile la spectacolul cu piesa „Un pic prea intim“, de Rajiv Joseph.

O distribuție unită

În distribuţie au fost aleşi actori cu care regizorul Cristian Juncu a mai realizat montări de succes: Andi Vasluianu (Ty Greene), Cristina Florea/ Laura Vasiliu (Jen), Catrinel Dumitrescu (Maureen), Diana Roman (Becca), Irina Velcescu (Franny) şi Dan Bordeianu (Seth). Traducerea textului îi aparţine lui Bogdan Budeş, iar scenografia lui Cosmin Ardeleanu, notează Mediafax.

Avem nevoie de certitudini! Şi pentru mine, aceşti actori, acest regizor şi acest scenograf reprezintă certitudinea că vor realiza o producţie de succes. De ce cred asta? Pentru că cei mai mulţi dintre ei au mai lucrat împreună… reuşind să formeze o echipă. Pentru că piesa are şi haz, şi adevăr, şi întrebări… Pentru că va fi un spectacol care se adresează tuturor, indiferent de vârstă, studii, clasă socială, sex… sau poate (doar) un pic mai mult… bărbaţilor.

Marinela Ţepuş,
critic de teatru, director Teatrul Nottara

Ty Greene, eroul din „Un pic prea intim“, este un tip normal care are „trei probleme“ foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Ty a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială“, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

În textul de un comic tăioas al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Ty; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Ty realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc.

„Un pic prea intim“, piesă cu un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte.

New York Times

O comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate. Premiera montării „Un pic prea intim“ va avea loc în septembrie, când Teatrul Nottara va deschide stagiunea 2013 – 2014.

Foto credit: Petrică Tănase, Petrică Tănase Photography

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.