Andrei Cohn, Porumboiu, Jude şi Muntean, în competiţie la Sarajevo
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-cohn-porumboiu-jude-si-muntean-in-competitie-la-sarajevo/

“Acasă la tata”, de Andrei Cohn, “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, “Aferim!”, de Radu Jude”, şi “Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, au fost incluse în competiţia de lungmetraje din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, care are loc în perioada 14 – 22 august.

Un articol de Petre Ivan|22 Iulie 2015

Programul competiţional al celei de 21-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo este împărţit în secţiuni precum premiere mondiale, premiere internaţionale, premiere regionale şi focus şi include producţii din România, Serbia, Ungaria, Austria, Grecia şi Turcia.

Programul acestei ediţii este dominat de debuturi în lungmetraj, printre care se numără şi “Acasă la tata”, de Andrei Cohn, cu Alexandru Papadopol în rol principal, inclus în secţiunea premiere internaţionale.

În ceea ce priveşte premierele regionale, între cele şapte titluri selectate se află “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, şi “Son of Saul”, de László Nemes, cu actorul român Molnar Levente în distribuţie.

În secţiunea Focus, “Aferim!”, de Radu Jude, şi “Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, se numără printre cele şapte pelicule selecţionate.

În cadrul celei de-a 21-a ediţii a Festivalului de la Sarajevo, documentarele “Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, şi “Chuck Norris vs Comunism”, de Ilinca Călugăreanu, se numără printre cele 23 de producţii selectate în competiţia dedicată genului, iar proiectul cinematografic “The Professor”, de Radu Dragomir, s-a alăturat filmelor “A Coat of Gold”, de Cristina Groşan, şi “Soldiers”, de Ivana Mladenović în programul CineLink al evenimentului.

Andrei Cohn despre ” Acasa la tata”

Foto:  Acasă la tata, de Andrei Cohn – cinemagia

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

Page 1 of 25212345...102030...Last »