Andrei Cohn, Porumboiu, Jude şi Muntean, în competiţie la Sarajevo
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-cohn-porumboiu-jude-si-muntean-in-competitie-la-sarajevo/

“Acasă la tata”, de Andrei Cohn, “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, “Aferim!”, de Radu Jude”, şi “Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, au fost incluse în competiţia de lungmetraje din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, care are loc în perioada 14 – 22 august.

Un articol de Petre Ivan|22 Iulie 2015

Programul competiţional al celei de 21-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo este împărţit în secţiuni precum premiere mondiale, premiere internaţionale, premiere regionale şi focus şi include producţii din România, Serbia, Ungaria, Austria, Grecia şi Turcia.

Programul acestei ediţii este dominat de debuturi în lungmetraj, printre care se numără şi “Acasă la tata”, de Andrei Cohn, cu Alexandru Papadopol în rol principal, inclus în secţiunea premiere internaţionale.

În ceea ce priveşte premierele regionale, între cele şapte titluri selectate se află “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, şi “Son of Saul”, de László Nemes, cu actorul român Molnar Levente în distribuţie.

În secţiunea Focus, “Aferim!”, de Radu Jude, şi “Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, se numără printre cele şapte pelicule selecţionate.

În cadrul celei de-a 21-a ediţii a Festivalului de la Sarajevo, documentarele “Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, şi “Chuck Norris vs Comunism”, de Ilinca Călugăreanu, se numără printre cele 23 de producţii selectate în competiţia dedicată genului, iar proiectul cinematografic “The Professor”, de Radu Dragomir, s-a alăturat filmelor “A Coat of Gold”, de Cristina Groşan, şi “Soldiers”, de Ivana Mladenović în programul CineLink al evenimentului.

Andrei Cohn despre ” Acasa la tata”

Foto:  Acasă la tata, de Andrei Cohn – cinemagia

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »