Andrei Cohn, Porumboiu, Jude şi Muntean, în competiţie la Sarajevo
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-cohn-porumboiu-jude-si-muntean-in-competitie-la-sarajevo/

„Acasă la tata”, de Andrei Cohn, „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, „Aferim!”, de Radu Jude”, şi „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, au fost incluse în competiţia de lungmetraje din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, care are loc în perioada 14 – 22 august.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2015

Programul competiţional al celei de 21-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo este împărţit în secţiuni precum premiere mondiale, premiere internaţionale, premiere regionale şi focus şi include producţii din România, Serbia, Ungaria, Austria, Grecia şi Turcia.

Programul acestei ediţii este dominat de debuturi în lungmetraj, printre care se numără şi „Acasă la tata”, de Andrei Cohn, cu Alexandru Papadopol în rol principal, inclus în secţiunea premiere internaţionale.

În ceea ce priveşte premierele regionale, între cele şapte titluri selectate se află „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, şi „Son of Saul”, de László Nemes, cu actorul român Molnar Levente în distribuţie.

În secţiunea Focus, „Aferim!”, de Radu Jude, şi „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, se numără printre cele şapte pelicule selecţionate.

În cadrul celei de-a 21-a ediţii a Festivalului de la Sarajevo, documentarele „Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, şi „Chuck Norris vs Comunism”, de Ilinca Călugăreanu, se numără printre cele 23 de producţii selectate în competiţia dedicată genului, iar proiectul cinematografic „The Professor”, de Radu Dragomir, s-a alăturat filmelor „A Coat of Gold”, de Cristina Groşan, şi „Soldiers”, de Ivana Mladenović în programul CineLink al evenimentului.

Andrei Cohn despre ” Acasa la tata”

Foto:  Acasă la tata, de Andrei Cohn – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.