Andrew Nicoll: „Vreau să trăiesc într-o lume în care romanele sunt ca un dans, nu ca un meci de box.“
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrew-nicoll-vreau-sa-traiesc-intr-o-lume-in-care-romanele-sunt-ca-un-dans-nu-ca-un-meci-de-box/

Andrew Nicoll, autorul romanelor Daca citeşti asta înseamnă că am murit şi A fost odată ca niciodată, vine pentru prima dată în România în perioada 20-22 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Pe parcursul vizitei sale, Andrew Nicoll va participa la întâlniri cu cititorii, bloggerii și presa, în cadrul unui program organizat de Editura ALLFA, parte a Editurilor ALL.

Joi, 20 noiembrie

ora 16.00 – întâlnire cu studenţii Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti

ora 18.30 – întălnire cu bloggerii la Cafe Verona (str. Arthur Verona, 13-15)

Gazda evenimentul va fi Dragoş Butuzea, http://chestiilivresti.blogspot.ro/

Vineri, 21 noiembrie,

ora 14.00 – lansare şi sesiune de autografe la Librăria Șt.O.Iosif, Braşov

Sâmbătă, 22 noiembrie,

ora 13.00 – lansare şi sesiune de autografe, Târgul de carte GaudeamusAndrew Nicoll

Invitaţi: Liana Stanciu (Arte, carte şi capricii, TVR2), Alina Vîlcan (Redactor coordonator The One), Laura Câlţea (www.lauraclatea.ro, Blogul unei cititoare de cursă lungă), Viorel Zaicu

Despre Andrew Nicoll:

Născut în 1962 la Dundee, în Scoţia, Andrew Nicoll a fost silvicultor înainte să-şi facă o carieră în jurnalism. În prezent scrie articole politice pentru The Sun. A publicat proză scurtă în numeroase reviste, printre care şi New Writing Scotland, iar în 2008 şi-a făcut debutul editorial cu romanul The Good Mayor. Distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului şi tradus în douăzeci de limbi, The Good Mayor l-a impus pe Andrew Nicoll în lumea literelor şi a fost urmat de alte două romane: The Love and Death of Caterina (2011) şi Dacă citeşti asta înseamnă că am murit (If You’re Reading This, I’m Already Dead, 2012; ALLFA, 2013).

Foto: Andrew Nicoll – editurile ALL

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!